E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
12 Eylül 2017 - 09:45 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki yükseliş ve Irma Kasırgası'nın zayıflaması ile birlikte düştü

Altın fiyatları, Irma Kasırgası'nın korkulandan daha az hasara neden olmasının ardından ABD ekonomisinin görünümünün iyileştiği bir ortamda hisse senetlerinin rekor seviyelere yükselmesi ile birlite düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 12:40'ta ons başına 1,323.88 dolara geriledi. Metal Cuma günü 1,357.61 dolar ile Ağustos 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de Florida eyaleti, Irma kasırgası'nın yönünü batıya çevirmesi ve nüfusun yoğunlaştığı Miami-Dade bölgesinden uzaklaşmasından dolayı korkulduğu kadar hasar görmedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), son dönemdeki füze ve nükleer silah denemelerinden dolayı, Kuzey Kore'ye yaptırımların ağırlaştırılmasını öngören teklifi onayladı. Ancak yaptırımlar Petrol ambargosu ve Kim Jong Un'un varlıklarının dondurulmasını içermiyor.

Singapur'da Phillip Futures analisti Zhou Shiwei, "Teknik açıdan bakıldığında, altın aşırı alım konumunda ve son satış dalgası, 1,310 dolarda görülen destekle birlikte, bu hafta muhtemelen devam edecek" dedi.

Altının 14 günlük RSI göstergesi 8 eylül itibariyle 7 gün üst üste 70 seviyesinin üstünde kaldı.

Spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 17.73 dolara inerken, platin yüzde 0.6 kayıpla ons başına 986.24 doalra geriledi ve palladyum yüzde 0.1 yükselerek ons başına 938 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)