E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Draghi'nin konuşması sonrası bu ayın zirvesine yakın---

Altın, Draghi'nin konuşması sonrası bu ayın zirvesine yakın

Altın, Draghi'nin konuşması sonrası bu ayın zirvesine yakın
30 Mayıs 2017 - 07:47 borsagundem.com

Altın fiyatları, ECB Başkanı Draghi'nin ekonomi hakkındaki güvercin tonlu yorumları ile bu ayın en yüksek seviyesi yakınında

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin Euro Bölgesi'nin halen para politikasının istisnai desteğine ihtiyaç duyduğunu söylemesi ve yatırımcıların dikkatlerini Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevirmesi ile birlikte bu ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,270.44 dolara kadar çıkarak 1 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, Singapur saati ile 09:32'de 1,269.93 dolara geldi.

Draghi, Euro Bölgesi'nin halen Avrupa Merkez Bankası'nın parasal desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.1 yükseldi.

Singapur'da IC Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Draghi'nin yorumları piyasa için beklenmedik derecede güvercindi" dedi ve dolar endeksindeki yükselişin bu ay ilk başta altın fiyatlrı üzeride baskı oluşturduğunu kaydetti.

ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi yakından izleniyor. Bu verinin Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 185,000 artması bekleniyor.

Çin'de piyasalar bugün de tatil dolayısıyla kapalı. 

Spot gümüş yüzde 0.2 yükselişle ons başına 17.44 dolara çıkarken, platin yüzde 0.2 yükselerek ons başına 956.78 dolara ulaştı ve palladyumyüzde 0.1 düşerek ons başına 798.35 dolara indi. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)