E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1265 seviyesinde---

Altın 1265 seviyesinde

Altın 1265 seviyesinde
24 Ekim 2016 - 11:20 borsagundem.com

Altın yükselişle geçirdiği haftanın ardından Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan doların etkisiyle değer kaybetti

Altın, ABD'de faizin artırılacağı beklentisi ile yedi ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkan dolar ve para yöneticileri ve exchange traded fonu (ETF) yatırımcıların yükseliş beklentileri ile açtıkları pozisyon sayısını azaltmaları ile birlikte düştü.

Spot altın geçtiğimiz hafta 1274.66 seviyesine kadar yükseldikten sonra Cuma günü 1266 seviyelerinden kapandı. Haftanın ilk işlem gününde ise düşerek ons başına 1262.70 dolara geldi. Bu seviyeden gelen alımlarla an itibari ile yüzde 0.17 kayıpla 1264.60 seviyesinden işlem görüyor. Metal geçen hafta yüzde 1.2 yükselmesine karşın, bu ay halen ekside.

Gram altın, yüzde 0.3 azalışla 125,1 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 840 liradan satılıyor.

Piyasalar, haftanın ilk işlem gününde Amerika’da imalat PMI ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarını takip edecek. 

Altın 2016 yılındaki kazancının bir bölümü, Fed'in bu yıl borçlanma maliyetlerini artıracağı beklentisi ile eridi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, Cuma günü yaptığı açıklamada, 2016 yılında bir ve gelecek yıl birkaç tane daha faiz artırımını desteklediğini belirtti. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yükselişini üçüncü güne taşıdı ve Mart ortasından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'de Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu'nun Cuma günü açıkladığı verilere göre, altın vadeli ve opsiyonlarında net uzun pozisyon sayısı, 18 Ekim haftasında, düşüşünü üçüncü haftaya taşıyarak yedi ayı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları, Temmuz 2013'ten bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Ancak altın için her şey aşağı yönü işaret etmiyor. Templeton Emerging Markets Group icara başkanı Mark Mobius'a göre, altın, Fed'in faizi yavaş artıracağı ve doların baskı altında kalacağı beklentisi ile, gelecek yılın sonuna dek yüzde 15 kadar yükselebilir.

Küresel piyasalarda gelişmeler

 

Piyasaların seyri nasıl olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)