E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 2 ayın zirvesinden geriledi---

Altın 2 ayın zirvesinden geriledi

Altın 2 ayın zirvesinden geriledi
24 Ocak 2017 - 13:00 borsagundem.com

Altın fiyatlarında hafif gerileme yaşandı

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'yi Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan çıkarması sonrası gelen güvenli liman alımları ve Hazine Bakan adayı Steven Mnuchin'in güçlü seyrinden dolayı endişelerini dile getirmesinin ardından doların değer kaybetmesi ile birlikte iki ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Spot altın, ons başına 1,220.29 dolar ile 22 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.07 artı ile 1216.46 dolar seviyesinde işlem görüyor. Sarı metal dün 1215.46 dolardan kapanmıştı.

Yurt içinde ise gram altın, bugünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor. Serbest piyasada gram altın, dolardaki düşüş ile yüzde 0.62 gevşeyerek 145.95 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 238, Cumhuriyet altını 974 liradan satılıyor.

Australia & New Zealand Bank, Salı günkü bilgilendirme notunda, "Güvenli liman alımları 2017 yılına damgasını vurdu ve Trump'ın hızlı hareket etmesi ile birlikte, bunun sürmesini bekliyoruz," dedi ve "İştah ayrıca dolardaki düşüşten de destek buldu" şeklinde görüş bildirdi.

Donald Trump, başkanlığının ilk icraatlarından biri olarak, ülkesini Trans-Pasifik ticaret ortaklığından çekti.

Mnuchin, bir senatörün sorusuna verdiği yazılı yanıtta, aşırı güçlü doların kısa vadede ekonomiye zarar verebileceğini söyledi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 0.9 ton düşerek 1,775.8 tona indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)