E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, dolardaki düşüşün desteğiyle yükselişini sürdürdü---

Altın, dolardaki düşüşün desteğiyle yükselişini sürdürdü

Altın, dolardaki düşüşün desteğiyle yükselişini sürdürdü
13 Nisan 2017 - 07:49 borsagundem.com

Trump'ın açıklamalarının ardından doalrda görülen düşüş sonrası Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın doların çok güçlü olduğunu ve Çin'i Döviz manipülatörü olarak ilan etmeyeceğini söylemesinin ardından doların zayıflaması ile birlikte, Kasım ayıdnan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.1 yükselişle ons başına 1,288.06 dolar ile 10 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 10:55'te 1,286.70 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 2.6 yükseldi ve Haziran'dan bu yana en güçlü haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günkü yüzde 0.5'lik düşüşünün ardından yüzde 0.2 daha geriledi ve bu haftaki kaybını yüzde 1.1'e genişletti.

Trump, Wall Street Journal'a verdiği mülakatta, doların çok güçlenmekte olduğunu söyledi ve ayrıca, Çin'in son dönemde kendi para birimini zayıflatmak için piyasaya müdahale ediyor gibi görünmediğini de belirtti.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Altın fiyatları için, dolardaki düşüş yukarı yönlü destekleyici konumunda," dedi ve "Fiyatlar 1,300 dlar seviyesinde güçlü bir direnç ile karşılaştı ve bu seviyeyi kırabilmesi için risk beklentilerinde keskin bir aşağı dönüş gerekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Öte yandan, son bir haftada artan jeopolitik gerginlik, güvenli liman niteliğindeki varlıkalra alım getirdi ve bunun sonucu altın beş ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Altındaki yükseliş, altın madenciliği şirketlerinin hisselerini destekledi. Evolution Mining, Sydney'deki işlemlerde yüzde 1.9 yükselirken, Zijin Mining Group Hong Kong'daki işlemlerde yüzde 1.3 değer kazandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.8 yükselerek 286.55 dolara çıktı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.6 yükselerek gram başına 287.45 doalra çıkarken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.8 değer kazanrak kilogram başına 4,258 yuana ulaştı.

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.2 yükselişle ons başına 18.5308 dolara çıakrken, platin yüzde 0.1 değer kazanrak ons başına 974.30 dolara ve palladyum yüzde 0.2 primle ons başına 803.05 dolara ulaştı. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)