E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, dolardaki düşüşten destek alma çabasında---

Altın, dolardaki düşüşten destek alma çabasında

Altın, dolardaki düşüşten destek alma çabasında
22 Kasım 2017 - 14:35 borsagundem.com

ABD dolarının diğer önde gelen para birimlerinde yaşadığı değer kaybı altın fiyatlarında küçük çaplı bir yükseliş yaşanmasını sağlıyor.

BORSAGUNDEM.COM 

Altın şu sıralarda Londra'da gerçekleşen işlemlerde yüzde 0.21 oranında artışla 1283.38 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor. Bakır fiyatları yüzde 0.11 düşüşle 6912.50 dolar seviyesinde oluşurken, Peru'nun güneyin deki bakır madenlerinde yaşanan grev bakır fiyatları üzerinde ciddi bir etki yapamıyor.

Önde gelen 16 para birimi karşısında doların değerini ölçen, WSJ dolar endeksi yüzde 0.14 oranında düşüşle işlem görüyor. Doların yaşadığı değer kaybı Dolar cinsinden varlıkların diğer para birimleri karşısında ucuz kalmasını sağlıyor.

Dolardaki değer kaybında ise Janet Yellen'in enflasyonun düşük seyrinin kısa vadeli olduğu konusununa yönelik belirsizlik bulunduğu yönündeki açıklaması etkili oluyor.
ETF Securities'in emtia piyasaları analisti Nitesh Shah, altın fiyatlarındaki yükselişte jeopolitik risklerin de etkili olduğunu belirtiyor ve "Suudi Arabistan ve İran arasında devam eden ve savaş ihtimal içeren bir senaryo halen önümüzde duruyor" ifadelerini kullanıyor.

UBS: Altında yatay seyir sürer 


Temmuz ayında yaşadığı sert artışa rağmen altın fiyatları bu aşamada halen 6 ay önce bulunduğu yerin yalnızca yüzde 1.76 üzerinde oluşuyor. UBS tarafından yayınlanan bir raporda ise fiyatların yakın bir zamanda hızlı bir hareket sergilemesinin zayıf bir ihtimal olduğu dile getiriliyor. Banka'nın konuya ilişkin araştırma notunda

"Altın piyasaları bir kaç ayrı unsurun ortasında kalmış durumda ve bu unsurlar güçlü bir ralli yaşanmasını da agresif bir satış baskısı oluşmasını da önlüyor" ifadelerine yer veriliyor.

Jeopolitik gerilim altın fiyatlarını yaz aytlarında yılın en yüksek seviyelerine taşıdı ve daha sonra bu dalga yerini sakin bir ortama bıraktı diyen UBS, doların genel olarak yumuşak bir görünüm sergilmesinin altın fiyatlarına destek olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer metaller 

Diğer değerli metallere bakıldığında gümüş yüzde 0.18 oranında artışla 17.01 dolardan, palladyum yüzde 0.45 artışla 10002.72 dolardan ve Platin yüzde 0.05 artışla 934.25 dolardan işlem görüyor.

Baz metallerde ise çinko yatay bir seyirle 3223 dolar alüminyuım yüzde 0.77 artışla 2105 dolar, Kalay yüzde 0.03 düşüşle 19355 dolardan, nikel yüzde 0.84 düşüşle 11750 dolar ve Kurşun yüzde 0.52 düşüşle 2465 dolardan el değiştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)