E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, dolardaki düşüşle yükselişini sürdürdü---

Altın, dolardaki düşüşle yükselişini sürdürdü

Altın, dolardaki düşüşle yükselişini sürdürdü
18 Temmuz 2017 - 07:17 borsagundem.com

Altın, ABD'deki sağlık reformuna Cumhuriyetçiler'den karşı çıkılması üzerine dolarda meydana gelen düşüşle birlikte, son yedi seansta altıncı kez yukarı yönde hareket etti

Altın fiyatları, iki Cumhuriyetçi senatörün daha sağlık yasasına karşı oy kullanma kararı almasının ardından doların 10 ayın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, son yedi günde altıncı kez yukarı yönde hareket etti.

Spot altın, önceki iki günde yüzde 1.4 değer kazandıktan sonra, yüzde 0.2 daha yükselerek, Singapur saati ile 09:17'de, ons başına 1,236.89 dolara ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düşerek Eylül ayından bu yana günçi en düşük seviyesini gördü.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den iki senatör daha sağlık yasası aleyhine oy kullanma kararı aldı.

ABD'de Cuma günü açıklanan enflasyon ve perakende satış verileri beklenenden düşük çıktı ve bu durum, Fed'in sıkılaştırmasını yavaşlatabileceği beklentilerini güçlendirdi.

Singapur'da Oanda Corp. piyasa stratejisti Jffrey Halley, "Gevşek çıkan veriler ve güvercin bir Yellen ile birlikte ABD faiz görünümünün yeniden fiyatlanmasından ve Başkan Trump'ın reflasyonist reformlarının Kongre'nin Bermuda Şeytan Üçgeni'nde kaybolmasından dolayı, doların zayıflaması altını desteklemeli" dedi.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.1409 dolara çıktı. Platin yüzde 0.4 düşüşle ons başına 923 dolara inerken, palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 867.97 dolara tırmandı. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)