E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolardaki düşüşle 3 ayın zirvesinde---

Altın dolardaki düşüşle 3 ayın zirvesinde

Altın dolardaki düşüşle 3 ayın zirvesinde
16 Ekim 2018 - 09:14 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolardaki düşüş ve güvenli liman alımları ile Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti

Altın fiyatları, Trump yönetimi ile Suudi Arabistan arasında artan gerilim dahil jeopolitik sorunlardan dolayı dolarda görülen düşüşün etkisi ile Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasından dolayı iki ülke arasındaki gerilimin artması, ABD yetkililerinin" Çölde Davos" olarak adlandırılan Suudi Arabistan yatırım konferansına katılmaktan vazgeçmelerine neden olabilir.

Altın geçen hafta kesin biçimde ons başına 1,200 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) yatırımlar ve altın ile bağlantılı hisse senetleri de yükseldi. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı ve Brexit'e ilişkin belirsizlikler de güvenli liman alımlarına katkıda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, sponsor ve katılımcıların katılmaktan vazgeçtikleri Suudi Arabistan yatırım konferansına katılıp katılmama kararının Cuma gününe kadar alınacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, müzakerelerin kesilmesinden bir gün sonra, uzlaşmacı bir ton kullandı.

Eski Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'nin gösterge faizi büyümeyi ne hızlandıran ne de yavaşlatan seviye olan nötr düzeyine çıkarması gerektiğini söyledi.

Spot altın Singapur saati ile 13:14'te ons başına 1,225.85 dolr civarında yatay seyretti.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları yükselişini beşinci güne taşıdı ve 21 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altın madencilik şirketlerinin hisselerini içeren Bloomberg göstergesi 31 Temmuz'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ve platin yüzde 0.2 düşerken, palladyum yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)