E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolar ve hisselerdeki yükselişle değer kaybetti---

Altın dolar ve hisselerdeki yükselişle değer kaybetti

Altın dolar ve hisselerdeki yükselişle değer kaybetti
31 Ekim 2018 - 10:01 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolardaki güçlenme, tahvil faizlerinde ve hisse sentlerinde görülen yükselişin etkisi ile düştü

Altın fiyatları, dolardaki güçlenme, ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükseliş ve ABD hisse senetlerindeki rallinin Asya piyasalarına da yansımasının etkisi ile düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve Mart ayından bu yana ilk aylık kazancını azalttı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Salı günü yükseldi ve Asya hisse senetleri, küresel hisse senetlerinde yaklaşık 8 trilyon dolarlık erimeye neden olan düşüşün gerçekleştiği bu sıkıntılı ayın en son gününde yukarı yönde hareket etti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi Mayıs 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Çin yuanı dolar karşısında, ABD ile ticaret anlaşmazlığının arttığı bir ortamda, son 10 yılın en düşük seviyesi yakınlarında seyretti.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2,125 tona çıkarak Ağustos ortasından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Cuma günü, Kasım ayındaki ara seçimlerden önceki son ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, istihdamın Ekim ayında 190,000 artması ve işsizlik oranının 48 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3.7'de kalması bekleniyor.

Spot altın Salı günü yüzde 0.5 düştükten sonra yüzde 0.3 daha gerileyerek, Singapur saati ile 11:49'da ons başına 1,218.99 dolara indi.

Fiyatlar 26 Ekim'de 1,243.48 dolara çıkarak üç ayın zirvesine ulaştı.

Altın Ekim ayında yüzde 2.3 yükselirken, Mart ayından bu yana ilk ve Ocak ayından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 17 ayın zirvesine çıktı.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Salı günü 4 baz puan arttıktan sonra hafifçe yükselerek yüzde 3.13'e çıktı.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "altındaki ferahlama rallisi, güçlü dolar ve küresel hisse senetlerindeki yükselişin yatırımcıları biraz rahatlatması ile birlikte durdu," dedi ve "Yükselen faizler ve getirilerin faiz ödemesi olmayan varlıklardaki kazançları kısıtlamasına karşın, artan jeopolitik riskler ve 4. çeyrekte piyasalardaki belirsizliklerden dolayı ılımlı bir toparlanma bekleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

Gold Fields Ltd. CEO'su Nick Holland, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "ABD doları altın için en büyük sorun" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş Ekim ayında yüzde 2 düşerken, platin üst üste ikinci ayı da kazançla geçti, ve palladyum üst üste üçüncü ayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)