E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dar banda sıkıştı---

Altın dar banda sıkıştı

Altın dar banda sıkıştı
23 Şubat 2017 - 08:02 borsagundem.com

Altın bir yandan olası Fed'in faiz artırımı ile düşüşe odaklanırken bir yandan da siyasi risklerle birlikte güvenli liman rolünü sürdürüyor

Altın fiyatları, ABD'de faizin artırılacağı beklentileri ve dolardaki güçlenmenin aşağı baskısına karşılık ABD ve Avrupa'dakisiyasi risklerden dolayı artan güvenli liman alımlarının yukarı baskısı ile birlikte dar bir banda sıkıştı.

Spot altın yatay bir seyir ile Singapur saati ile 09:45'te ons başına 1,237.43 dolarda kaldı. Altın 6 Şubat'tan bu yana kapanış bazında 1,241.53 dolar ile 1,225.26 dolar arasında kaldı.

Fed'in dün akşam açıklanan son toplantı tutanakları, ekonomik verilerin güçlü çıktığı bir dönemde faiz artırımı konusunda ayak direnmesinden endişe duyan Fed yetkilileri ile daha fazla açıklık isteyen ve aşağı yönlü riskler konusunda enidşe duyalar arasındaki tansiyonu gösterdi.

Finans piyasaları, Fed'in 14-15 Mart'taki toplantısında faiz artırma olasılığını yüzde 34 ve Mayıs ayında ise yüzde 62 olarak görüyor.

Ünlü fon yöneticisi Muhammed El-Erian, tahvil piyasasına Mart ayında faiz artırımı olasılığını düşük tahmin ettiği uyarısında bulundu.

Avrupa'da, bu yıl Hollanda, Fransa ve Almanya'daki seçimler öncesi popülist hava güçleniyor.

Spot gümüş yatay seyrederken, platin yüzde 0.2 düştü ve palladyum yüzde 0.2 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)