E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın daha da yükselebilir mi?---

Altın daha da yükselebilir mi?

Altın daha da yükselebilir mi?
29 Mayıs 2017 - 16:04 borsagundem.com

Altın, ABD ve İngiltere piyasalarındaki tatilin etkisiyle 1260 dolar direncini aştı

Cuma günkü ralli ile son günlerde bir kaç kez deneyip geçmekte başarısız olduğu $1260 direncini geçen sarı metal Altın, ABD ve İngiltere piyasalarının tatil olmasını fırsat bilerek bugün $1260 üzerinde dinleniyor.

Bu önemli direncin geçilmesinin ardından teknik olarak kademeli olarak $1280 ve $1300 seviyelerinin önü açılmış durumda fakat temel taraftan da daha yukarılar için destek gelmesi gerekiyor. Bu destek ya risk iştahı üzerindeki baskının artmasından ya da ABD tarafından gelebilecek olan zayıf ekonomik veriler ile dolar üzerindeki baskının artmasından gelebilir.

Bu hafta ABD’den önce yarın Fed’in dikkate aldığı enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE fiyat endeksi sonra da Çarşamba günü Bej Kitap, Perşembe günü ISM imalat PMI ve en önemlisi Cuma istihdam raporu yayınlanıyor.

Yarın açıklanacak olan PCE fiyat endeksi ile Cuma günü istihdam raporu ile birlikte yayınlanacak olan ortalama maaşlarda artış verisinin şu an için Fed’in gözünde diğer verilerden daha kritik olduğunu belirtelim. Dolayısıyla özellikle bu verilerin hayal kırıklığı yaratması Altın’da daha yukarılara doğru hareketin devamını sağlayabilir.

Diğer yandan ABD’den beklentiden daha iyi veriler ile birlikte aşağıda $1250 – $1240 destek bölgesinin kırılması yukarı yönlü momentuma güç kaybettirebilir.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)