E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltın çağrısı doları düşürmez, yükseltir---

Altın çağrısı doları düşürmez, yükseltir

Altın çağrısı doları düşürmez, yükseltir
04 Aralık 2016 - 16:03 borsagundem.com

Yasemin Öney Cankurtaran,"Türkiye, altın ithalatçısı bir ülke. Altına talebin artması, ithalatını, dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir." değerlendirmesini yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını Türk lirasına dönüştürsün" sözlerini eleştirerek, "Türkiye, altın ithalatçısı bir ülke. Altına talebin artması, ithalatını, dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir." değerlendirmesini yaptı.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz kurlarındaki artışa karşı söylediklerinin Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmadığını öne sürdü.

"Erdoğan'a kim akıl veriyorsa doların düşmesi için değil tersine yükselmesi için çalışıyor. Erdoğan sanki kasıtlı olarak doların yükselmesini istiyor. Çünkü önerdiği yöntemler doları düşürmez tersine yükseltir." iddiasında bulunan Cankurtaran, getirilen her önerinin doları yükselttiğini savundu.

Türkiye'nin, altın ithalatçısı bir ülke olduğunu belirten Cankurtaran, "Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir. Erdoğan bu gerçekten habersiz olamaz. Daha sonra 'Dolar konusunda da ekonomi danışmanları tarafından aldatıldık, Rabbim affetsin' mi diyecek?" ifadelerini kullandı.

Bazı sosyal medya kullanıcılarının "Önce Erdoğan dövizini Türk lirasına çevirsin" mesajları paylaştığını belirten Cankurtaran, açıklamasında "Sadece Erdoğan değil bütün AKP yöneticilerine çağrımızdır. Vatandaşa çağrı yapana kadar önce siz hesaplarınızdaki bütün döviz hesaplarınızı Türk lirasına çevirin ve makbuzunuzu kişisel sayfalarınızda açıklayın da görelim." görüşüne yer verdi.

'Borsa neden 14 yıl bekledi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrının ardından Borsa İstanbul'un nakdi varlıklarını Türk lirasına çevirme ve Türk lirası hesaplarında tutma kararını da değerlendiren Cankurtaran, "Madem hesaplarını Türk lirasına çevirince dolar düşecekti de zaten milli paramıza geçmek önemliydi de Borsa İstanbul, neden 14 yıldır Türk lirasına geçmek için bekletildi de şimdi geçiyor." diye sordu.

Ekonominin bozulduğunu ve sürecin yönetilemediğini iddia eden Cankurtaran, devletin ve ekonomi yönetiminin kritik birimlerine yapılan atamalarda liyakatin esas alınmadığını ileri sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • simitçi 05 Aralık 2016 16:03

    sen ne anlarsın ekonomiden git evinde örgü ör bu işler öyle kitapalarda yazıldığı gibi değil işin psikolojik sosyolojik ve yandaşilik tarafları var

  • tv05 Aralık 2016 14:05

    şunu unutmayalım altın gördügü enyüksek degerimuhakakgeçer 90 sente ürettikleridoları bu millete 350 liraya satıyorlar kagıdın birdegeriyok

  • kaplan 05 Aralık 2016 01:22

    CB dovizi sat tl yada altin al demis. hadi bu kurdan dolar satip tl ye donmek mantikli diyelim de hangi enayi grami 135 tl ye dayanmis altini alir? alanin 1-2 sene icinde tum birikimi yari yariya dusmeyecegi ne malum?yada duserse milletin zararini kim karsilayacak?

  • arifhan04 Aralık 2016 22:59

    Altın alırsak talepten dolayı altın fiyatı yükselir amerikalının dolarıda düşer neticede kağıt parçası karsılıgı yok

  • Bika04 Aralık 2016 22:48

    21'nci yüzyılda yeryüzünde kaç ülke yöneticisi vardır ki varlığınızı altına çevirin diyen.

  • Dertli04 Aralık 2016 22:05

    Şu kadına bu yanlış bilgiyi kim verdi acaba Kemal Kılıçdaroğlu mu be kadın altını dışardan aliyorsak yastık altındaki altını insanlar bozdurursa daha az ithalat yapmış olacağız dolar dışarı kacmicak

  • ahmet engin04 Aralık 2016 22:01

    turkiyedeki mevcut altin stogunu hele ki yastik altini tahmin dahi edemeyen bu zihniyetin yaptigi bir degerlendirme olsa olsa maksatli ve manipulatif bir icerik ile dolu olmali... yazik hem de cok... yillarin cehape sinin dustugu durum...

  • gercek vatandas04 Aralık 2016 21:56

    dolarla altın alırsan dolar yükselmez . bu kadın sallamasyon yapıyor

  • tarık04 Aralık 2016 20:22

    Bir uçakta altın bulunmuştu,kimin çıktı acaba?

  • remzi04 Aralık 2016 20:20

    Doğru ya,hiç aklıma gelmemişti,,altın dolarla ithal olan bir metea.

  • Mehmet Yılmaz 04 Aralık 2016 19:21

    Yeterli altın stoku var teyze sen merak etme , ayrıca bankadan altın alırsın fiziksel olmayan.

  • KILIÇ04 Aralık 2016 18:56

    EKENOMİ KONUSUNDA BİLGİM YOK ANCAK DOLARIN BU DURUMA GELMESİNİN SEBEBİDE EKENOMİYİ YÖNETENLERDİR HER KONUŞMA YAPARKEN MERKEZ BANKASINI FIRÇALAMASININ BEDELİ AGIR OLDU.

  • Öneri güleni04 Aralık 2016 16:59

    Sayın efendim, Elektronik ortamda dolar alış satışını yasaklasın bak nasıl düşüyor . Ekonomili ve ekonomisiz tüm herkes görür. Sadece ithalat ve ihracatçı ve hammadede serbest olsun da bakın nasıl düşüyo.

  • Cengiz04 Aralık 2016 16:58

    Sen reisten iyi mi bilecen? Eşimin tüm altınlarını, heaabımdaki dolarlarımı bozdurdum tele yaptım. Allaha hamdolsun reisimiz var. Reis olmasa açtık, ölmüştük, bitsp düşmüştük ya rabbi. Hazreti Erdoğan Efendimiz bize doğru yolu gösteriyor.

  • battik kurtar bizi04 Aralık 2016 16:48

    Bu sefer baltayi tasa vurduk...teget deil tam bagrimizdan vurdular...her zaman kedi pilav yemiyor hayatta..

  • maho04 Aralık 2016 16:34

    İşte reis ekonomiden ancak bu kadar anlar

  • Kerim04 Aralık 2016 16:32

    Çok iyi bir açıklama olmuş.Buyursun AKP buna yanıt versin.Ekponomistler için önemli bir tartışma alanı daha çıktı

  • Ali 04 Aralık 2016 16:12

    Boş konuşmuş yazık bide genel başkan yardımcısı

  • iso04 Aralık 2016 16:08

    Ülkede ekonomiden anlayan insanlar da var neyse ki... Sanki altını erciyes dağından cıkartıyor :) Dolar satıp petrol alın demekle aynı şey