E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir yılın zirvesini gördü---

Altın bir yılın zirvesini gördü

Altın bir yılın zirvesini gördü
07 Eylül 2017 - 17:36 borsagundem.com

Altın fiyatları, işsizlik başvuruları verisi sonrası dolarda görülen düşüş ile birlikte son bir yılın en yüksek seviyesini gördü

Altın fiyatları, ABD'de işsizlik başvuruları verisinin 2012'den bu yana en hızlı artışı göstermesi ve doların zayıflamasının etkisiyle yükseldi.

Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 09:31'de ons başına 1,347.50 dolara çıktı. Kontrat 1,353.70 dolar ile Eylül 2016'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 düşerek Ocak 2015'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta Harvey Kasırgası'ndan kaynaklanan olumsuzluklardan dolayı sert yükseldi.

Chicago'da RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Phil Streible, "Altın dolardaki zayıflıktan güç alıyor," dedi ve "İşsizlik başvuruları tahminlerden kötü geldi. İkinci bir büyük kasırganın ABD'ye yönelmesi ile birlikte, Fed'in, ekonominin bu olaylardan sonra iyi bir iniş yaptığını görene kadar faiz artırımları konusunda eli kolu bağlı durumda" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başşkanı Mario Draghi, bugün faizler ve teşvik programının değiştirilmeme kararı alınan toplantı sonrası yaptığı açıklamada, euronun değer kazanmasının yakından izlenmesi gereken bir risk olduğunu söyledi.

Altın destekli exchange traded fonlarında (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü itibarıyla 2,130.2 tona çıkarak Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Gümüş vadeli kontratları yükselirken, platin ve palladyum vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)