E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir hafta süren yükselişine ara verdi---

Altın bir hafta süren yükselişine ara verdi

Altın bir hafta süren yükselişine ara verdi
18 Ocak 2017 - 08:03 borsagundem.com

Altın fiyatları yedi gün art arda yukarı yönde hareket ettikten sonra geriledi

Altın fiyatları, ABD'in seçilmiş Başkanı Donald Trump'ın gündemine ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma planlarına ilişkin belirsizliklere bağlı olarak yedi gün üst üste yükseldikten sonra, yatırımcıların dikkatlerini metalin uzun vadeli görünümüne çevirmesi ile birlikte düştü.

Ons altın, Salı günü 1218.91 seviyesine yükselerek çıkışını yedinci güne taşıması ve Kasım ayından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmesinin ardından günü 1215.72 dolar seviyesinden tamamladı. Yeni günde ise 1217.96 seviyesini görmesinin ardından an itibari ile yüzde 0.06 düşüşle ons başına 1214.96 dolarda...

Melbourne'de National Australia Bank ekonomisti Vyanne Lai, "Altın fiyatları son dönemde, Brexit endişelerinin yenilenmesi ve Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliklerle birlikte sert yükseldi, ancak Fed'in 2017 yılında faiz artırımlarını hızlandıracağına ilişkin beklentiler daha önemli bir faktör haline gelecek" dedi ve "Altın bu çeyrekte Trump'ın görevi devralması ve Çin'deki hediye sezonu dolayısıyla yükselmeye devam edebilir, ancak uzun vadeli hikaye altının aşağı trendinin başlaması şeklinde" değerlendirmesinde bulundu.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü 1.56 ton artarak 1,773.2 tona çıktı.

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.3 ve palladyum yüzde 0.2 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)