E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın artan risk iştahı ile geriledi---

Altın artan risk iştahı ile geriledi

Altın artan risk iştahı ile geriledi
19 Ocak 2017 - 07:34 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Yellen'ın ekonomiye ilişkin açıklamalarının ardından düşüşünü sürdürdü

Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisinin merkez bankasının tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine yakın olduğunu ve ekonominin iyileşmeye devam edeceğine güvendiğini kaydetmesinin ardından, yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi ile birlikte, son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Altın bu hafta iki ayın zirvesi olan 1218 seviyelerine kadar yükseldikten sonra dün yüzde 1.1 ile 15 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Güvenli liman arayışının azalması ile gevşeyen altının onsu dünkü kapanışını 1205.63 seviyesinden tamamladı. Yeni günde de kayıplarını sürdüren sarı metal 1197.60 dolara kadar düştü. An itibari ile yüzde 0.22 kayıpla ons başına 1202.88 dolarda...

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü tüzde 1.1 ile son bir ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.1 daha yükseldi.

Yellen, ekonominin hedef seviyeler yakınında seyretmesinin kademeli fai artışını garanti ettiğini söyledi. Yellen, "Para politikası destek seviyesinin kademeli olarak azltılması makul, ancak bir sonraki faiz artışının zamanlaması ekonominin önümüzdeki aylarda ne şekilde evrildiğine bağlı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Yellen'ın açıklamalarının ardından, Asya seansında risk iştahı arttı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü 0.3 ton artarak 1,773.5 tona çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)