E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ABD ara seçimleri öncesi sakin seyretti---

Altın ABD ara seçimleri öncesi sakin seyretti

Altın ABD ara seçimleri öncesi sakin seyretti
05 Kasım 2018 - 09:41 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ara seçimleri öncesi dolardaki yatay hareketle birlikte sakin seyretti

Altın fiyatları, 6 Kasım'da yapılacak olan ABD ara seçimleri öncesi dolardaki yatay seyirle birlikte fazla değişmedi. Platin, ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasına ilişkin beklentilerle yükselişini beşinci güne taşıdı ve dört ayın zirvesine tırmandı.

Goldman Sachs Group Inc., ara seçimlerden, Demokratlar'ın Temsilciler Meclisi'ni alması ve Cumhuriyetçiler'in Senato'da az farklı üstünlüğünü sürdürmesi ile birlikte, büyük ihtimalle bölünmüş bir Kongre çıkmasını beklediğini kaydetti. Bu durum, Demokratlar'ın Temsilciler Meclisi'nde 225 sandalye kazanacağını öngören ancak tahminin hata marjının geniş olduğu son seçim anketi ile paralel görünüyor.

Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 09:33'te ons başına 1,232.99 dolarda kaldı.

Platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 869.01 dolara çıktı ve yükselişini beşinci güne taşıdı.

SHZQ Futures, hazırladığı notta, "Bu hafta ara seçimleri yakından izleyeceğiz. Bu sonuçlar yatırımcılara altında açık pozisyona gitmek için fırsat verebilir," dedi ve "Kasım ayında risk olaylarının geride kalması ile birlikte, altına gelen güvenli liman alımlarının azalmasını bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş üst üste üçüncü haftayı da kazançla geçtikten sonra yüzde 0.2 daha yükselirken, palladyum yüzde 0.4 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)