E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın 5 haftanın en düşük seviyesine indi---

Altın 5 haftanın en düşük seviyesine indi

Altın 5 haftanın en düşük seviyesine indi
09 Mart 2017 - 07:11 borsagundem.com

Altın, ABD'de güçlü çıkan istihdam verisinin tahvil faizlerini yükseltmesi ile birlikte 5 haftanın en düşüğüne indi

Altın fiyatları, beklelenden daha güçlü çıkan ABD özel sektör istihdam verisinin doları güçlendirmesi ve ABD Hazine tahvillerinin aşağı yönde hareket etmesine neden olmasının ardından gün içinde beş haftanın en düşük seviyesini gördü.

Spot altın yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,205.99 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 10:12'de 1,207.86 dolara geldi.

ABD'de dün ADP tarafından açıklanan özel sektör istihdam verisinin Şubat ayında 187,000 artması beklenirken 298,000 ile yaklaşık üç yılın en güçlü artışını göstermesi sonrası, analistler Cuma günü açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisi için tahminlerini yükselttiler.

Yatırımcılar 14-15 Mart'taki toplantıda Fed'in faiz artırımına gitme beklentilerini tamamen fiyatladı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yatay seyretti.

Australia & New Zealand Banking Group, 9 Mart tarihli bilgilendirme notunda, "Altın fiyatları, yatırımcıların gelecek hafta Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin bahislerini artırmaua devam etmesi ile birlikte düştü," dedi ve "Fiyatların 50 günlük hareketli ortalamasının altına iinmesi ile birlikte, zayıflık muhtemelen kısa vadede sürecek" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dokuz gün üst üste yükseldi ve Mart 2012'den bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirid.

Spot gümüş yatay seyrederken, platin yüzde 0.5 yükseldi ve palladyum değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)