E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 3 haftanın zirvesinden döndü---

Altın 3 haftanın zirvesinden döndü

Altın 3 haftanın zirvesinden döndü
23 Mart 2017 - 07:14 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse senetlerindeki satış dalgasının zayıflaması ile üç haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi

Altın fiyatları, küresel hisse senetlerindeki satış dalgasının zayıflaması ve buna bağlı olarak güvenli liman alımlarının azalması ve aynı zamanda doların sakin bir seyre geçmesi ile birlikte üç haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinden geriledi.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,245.70 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 09:30'da 1,247.04 dolara geldi. Fiyatlar Çarşamba günü yüzde 0.5 değer kazanarak 1,251.42 dolar ile 28 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı ve yükselişini altıncı güne taşıyarak 17 Ocak'tan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, altı gün üst üste düşerek 4 Kasım'dan bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi.

ABD hisseleri, Salı günü Ekim ayından bu yana ilk kez yüzde 1'in üzerinde düşüş göstermesinin ardından yukarı yönde hareket ederken, Çarşamba günü yüzde 1.3 düşen Asya hisseleri bugün yüzde 0.2 gerileyerek düşüşhızını yavaşlattı.

Fed Başkanı Janet Yellen bugün konuşma yapacak.

Spot gümüş, platin ve palladyum yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)