E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1.5 ayın zirvesinden geriledi---

Altın 1.5 ayın zirvesinden geriledi

Altın 1.5 ayın zirvesinden geriledi
13 Ocak 2017 - 17:30 borsagundem.com

Altın Kasım ayından bu yana görülen zirvelerini test ettikten sonra yeni günde geriledi

Altın ardı ardına üçüncü haftada da yükselerek, 4 Kasım'dan bu yana görülen en güçlü haftalık kazancına yönelirken 1.5 ayın zirvesini gördü. Altının yükselmesinde ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın basın toplantısı ve yatırımcı portföylerindeki altın miktarının artması etkili oldu.

Ons altın dün 1207 direnç seviyesine kadar atak gerçekleştirdikten sonra kapanışını 1195 dolar seviyesinden yaptı. Sarı metal 23 Kasım'dan beri en yüksek seviyelerini test etmiş oldu. Altın yeni günde 1201.52 dolar seviyesini gördükten sonra öğleden sonra hızlanan satışların etkisi ile an itibariyle yüzde 0.60 kayıpla 1188.36 dolardan işlem görüyor. 

Dolardaki yükselişten etkilenen altının gramı dün rekor seviyeleri görmesinin ardından dolar/TL'deki gevşeme ile geriledi. Gram altın dün 151.67 TL olurken, tam altının fiyatı ise 1030 TL'yi aştı. Gram altın yeni günde 145.38 TL'den alıcı buluyor.  Kapalıçarşı'da çeyrek altın 240 T'yi görürken, cumhuriyet altını 981 TL'yi gördü.

Dünya Altın Konseyinin "2017 Görünümü Küresel Ekonomik Trendler ve Altına Etkileri " raporu yayımlandı. Dünya Altın Konseyi, artan politik ve jeopolitik risklerin, kurlardaki değer kaybının, artan enflasyon beklentilerinin, hisse senedi piyasalarındaki aşırı değerlenmelerin, Asya piyasalarındaki büyümenin ve yeni pazar alanlarının açılmasının bu yıl altına olan talebi destekleyeceğini açıkladı. 

Politik risklerin arttığı anlatılan raporda, bu yıl Hollanda, Fransa ve Almanya'da gerçekleştirilecek seçimler, İngiltere'de yapılacak Brexit görüşmeleri ve ABD'de başkan seçilen Donald Trump'dan kaynaklanacak endişelerden dolayı altının güvenli liman olarak kullanılabileceği vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)