E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1400 dolara çıkabilir---

Altın 1400 dolara çıkabilir

Altın 1400 dolara çıkabilir
22 Ağustos 2017 - 08:17 borsagundem.com

BofAML'ye göre altın, gelecek yılın başlarında 1.400 dolara tırmanmaya hazırlanıyor

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) emtia araştırma birimi küresel yöneticisi Francisco Blanch'e göre altın, gelecek yılın erken dönemlerinde dört yılın zirvesi olan 1,400 dolara tırmanmaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü gerçekleştirilen mülakatta altının ABD'deki uzun vadeli düşük faizlerden ve Başkan Donald Trump'ın ekonomik reformları gerçekleştirme konusunda aşama kaydetmemiş olmasından desteklendiğini belirten Blanch'a göre Fed'in beklenildiği kadar hızlı sıkılaştırmaması ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarını azaltmaya hazırlanıyor olması euroyu destekliyor. Düşük ABD faizleriyle birlikte değerlendirildiğinde bu durum, altın için olumlu.

Değerli metal bu yıl doların zayıflamasıyla birlikte yüzde 12 yükseldi. Trump yönetimindeki çalkantı reformlara yönelik iyimserliğini azalttı. Kuzey Kore ile yükselen tansiyon endişeleri artırdı. Para yöneticileri altında net uzun pozisyonlarını Ekim ayından beri en yüksek seviyeye taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)