E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1335 dolar seviyesinde---

Altın 1335 dolar seviyesinde

Altın 1335 dolar seviyesinde
27 Eylül 2016 - 07:14 borsagundem.com

Altın, ABD seçimlerine ilişkin belirsizlik ve Fed faizi beklentileri ile 1340 dolara yükseldikten sonra hafif gevşedi

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinin olası etkilerine ve ABD'de bu yıl faiz artırımına ilişkin görünüme çevirmeleri ile birlikte hafifçe yükseldi ve yükselişini yedinci güne taşıyarak, Şubat ayından bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın dün en düşük 1332 seviyelerini test ettikten sonra 1338 seviyesinden kapandı. Yeni güne dalgalı seyirle başlayan ons altın 1339 doları gördükten sonra gevşedi. An itibari ile yüzde 0.20 kayıpla ons başına 1335 dolara seviyesinde...

ABD'de başkan adayları Demokrat Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Donald Trump başkanlık münazarası için TV'de karşı karşıya geldi. Fed'den geçen hafta gelen işaretler, sıkılaştırmanın daha yavaş yapılacağı şeklindeydi ve bu durum altına destek verdi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes,  ABD faizine ve seçim sonuçlarınına ilişkin şüphelerin altının hareketlerini sınırlaığını söyledi ve "Yatırımcılar belirsizlikten dolayı agresif pozison almaktan kaçınıyor. Seçimler öncesi, sonuç belli olana kadar durum nötr kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Hynes, "Altının kazançları, yatırımcıların, Fed'in yıl sonuna kadar bir faiz artırımı olabileceğini işaret etmesine karşın, politika faizini değiştirmeme kararını tam olarak algılamadığını işaret ediyor," dedi ve "Piyasa orada değildi ve düşük faizin daha da uzun süreceği bir ortamı fiyatlamadı" değerlendirmesinde bulundu.

Altın, yavaşlamakta olan küresel ekonomiye yönelik işaretlerin arttığı bir ortamda, bu yıl yüzde 26 değer kazandı ve üst üste üçüncü çeyreği de kazançla geçmeye yöneldi. Citigroup Inc.'ye göre, altında volatilite, Trump'ın seçimi kazanma olasılığının güçlenmesi ile birlikte artabilir. Bloomberg'in siyaset anketine göre, seçim münazarası öncesi, Clinton ve Trump'ın seçimi kazanma olasılığı birbirine oldukça yakın.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

Gümüş yüzde 0.3 yükselirken, platin yüzde 0.2 ve palladyum yüzde 0.4 güçlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)