E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1323 dolar seviyesinde---

Altın 1323 dolar seviyesinde

Altın 1323 dolar seviyesinde
26 Ağustos 2016 - 08:09 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Yellen'ın bugün yapacağı konuşma öncesi 1 ayın en düşük seviyesi yakınında

Altın, yatırımcıların 2016 yılının kalan kısmında Fed'in para politikasını sıkılaştırma olasılığına ilişkin işaretlerin verilebileceği Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Jackson Hole'da yapacağı konuşmayı beklemeleri ile birlikte, beş günlük sıkışık seyrin ardından, bir ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın, Perşembe günü ons başına 1318.18 dolar ile 27 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 1323 dolardan kapandı. Sarı metal haftanın son işlem gününde fazla değişmeyerek yüzde 0.13 artı ile 1323.88 dolardan işlem görüyor.

Altının yılın ilk yarısında yüzde 25'lik kazanca yol açan güçlü rallisi, Fed'in faiz artırımına gidebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiği bir ortamda etkisini kaybetti. Yüksek faiz, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. Yellen'ın Cuma günü merkez bankacıların Jacksone Hole'daki toplantısında yapacağı konuşma yaklaşırken, aralarında Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in de bulunduğu bazı Fed yetkilileri, bu yıl faiz artırımına gidilebileceğini işaret etti. Vadeli işlem verileri, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının yüzde 57 olduğunu işaret ediyor. Bu olasılık bu haftanın başında yüzde 51 seviyesindeydi.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın bu hafta, kısa vadeli riskin aşağı yönlü olması ile birlikte gevşedi," dedi ve "Fischer bu yıl bir faiz artırımına gidilebileceğini işaret etti, ancak piyasa beklentileri, Jackson Hole'dan gelebilecek işaretlerle değişebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol 50 dolara yakın seyrediyor

 

S.Arabistan Petrol Bakanı: Üretimin dondurulması olumlu

 

Güçlü dolara dikkat! Sıkıntı yaşatabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)