E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1274 dolar seviyesinde---

Altın 1274 dolar seviyesinde

Altın 1274 dolar seviyesinde
26 Ekim 2016 - 11:55 borsagundem.com

Altın, Hindistan'daki festival döneminde artan talepten dolayı 3 haftanın en yüksek seviyelerine geldi

Altın, dünyanın Çin'den sonra en fazla altın tüketen ülkesi Hindistan'da Diwali festivalindan dolayı talebin artacağı spekülasyonu ile üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın, Salı günü ons başına 1.276,78 dolar ile 5 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yeni günde yüzde 0.13 kazançla 1.275,47 dolara geldi. Ancak altın halen bu ay eksi bölgede bulunuyor.

Gram altın önceki kapanışa göre yüzde 0.2 artışla 126 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207 lira, Cumhuriyet altını ise 843 liradan satılıyor.

Hindistan'da fiziki talep 2016 yılında zayıf kaldı, ancak bu haftasonundaki festival ve düğün sezonu öncesi talebin yeniden artması bekleniyor. Altının bu yılın ilk yarısındaki rallisi, Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilern güçlenmesi ile teklemeye başladı.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Güçlü fiziki talebe ilişkin artan güven altın fiyatlarının yukarı çıkmasına neden oldu," dedi ve "Hindistan, genellikle altın alımlarının arttığı dini bayram Diwali'nin en yoğun döneminde" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

İhracat için TIR'larla 976 bin sefer

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)