E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1267 dolar seviyesinde---

Altın 1267 dolar seviyesinde

Altın 1267 dolar seviyesinde
25 Ekim 2016 - 16:00 borsagundem.com

Altın, 1265 dolar üzerinde seyrini sürdürüyor

Altın, hisse senetlerindeki yükseliş ve doların gücünü gösteren endeksin yedi ayın en yüksek seviyesine çıkmasının metale yönelik talebi olumsuz etkilemesi sonucu kaybını korudu.

Altın, Pazartesi 1272 dolar seviyesine yükseldikten sonra günü 1264.55 dolardan tamamladı. Yeni günde ise 1262 dolara gevşedikten sonra gelen alımlarla şu saatlerde yüzde 0.24 kazançla 1267.40 dolardan işlem görüyor.

Gram altın, önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0.5 artışla 125.8 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 842 liradan satılıyor.

Altınının 2016 yılındaki kazancının bir kısmı yılın ikinci yarısında, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin etkisiyle eridi. ABD merkez bankası, geçen yılın Aralık ayında 10 yılın ardından ilk kez faiz artırımına gitmesi sonrası, yeniden borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanıyor. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları,ABD merkez bankasının Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 71 olarak işaret ediyor. Bu olasılık Ekim ayının başında yüzde 59 seviyesindeydi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi, üç gün yükseldikten sonra, Salı günü Mart ortasınan bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Asya hisse senetlerinin göstergesi MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD hisselerinde dün görülen rallinin ardından, iki haftanın en yüksek seviyesine doğru hareketlendi.

Templeton Gelişen Piyasalar Grup Başkanı Mark Mobius'tan Altın fiyatlarının yönüne ilişkin ünlü yatırım gurusu  çarpıcı bir tahmin geldi. Mobius'a göre altın fiyatları 2017 sonuna dek yüzde 15 yükselebilir. Altında yükseliş tahmininin altında iki neden yatıyor. Fed'in faiz artırım sürecinde yavaş gitmesi ve doların baskı altında kalması. Mobius'a göre bu nedenler altına olan talebin güçlenmesine yol açacak ve altında ivme yukarı yönde olacak.

Twitter yüzlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

 

Avrupa borsalarının artıda açılması bakleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)