E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltay tankı için teklifler verildi---

Altay tankı için teklifler verildi

Altay tankı için teklifler verildi
18 Kasım 2017 - 06:28 borsagundem.com

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca ihaleye davet edilen firmalardan Otokar ve FNSS teklif verdi

Türkiye’nin savunma alanında en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Altay tankı projesinin üretimi için, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) ihale sürecini başlatmasının ardından teklifler de gelmeye başladı. İhaleye OTOKAR, FNSS ve BMC gibi firmalar davet edilmişti. Dün Altay için Otokar ve FNSS firması SSM’ye teklif gönderdi.

Altay’ı başarıyla tasarlayıp geliştirdiklerini ifade eden Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Bu süreçteki yatırım, deneyim ve güçlenen Ar-Ge kabiliyetlerimiz, Otokar’ın savunma sanayisindeki konumuna stratejik bir ivme kazandırdı. Altay’ın üretimi, ihracatı ve ülkemizin savunma sanayisi kabiliyetlerinin güçlenmesi için tüm yetkinliklere sahip milli bir şirket olarak göreve hazırız”dedi. FNSS’nin CEO’su Nail Kurt ise “FNSS altyapısı ve bilgi birikiminin Altay tanklarımızın üretimi için kullanılmasının, en başta değerli kullanıcımız TSK olmak üzere, giderek güçlenen savunma sanayisi ekosistemimiz için büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz”diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent18 Kasım 2017 12:18

    artık şu ihale sürecini sonuçlandıralım da seri üretime başlasak. en az 10.000 adet üretmeliyiz. suan rusyanın 15.000 tankı var mesela.ayrıca bu tankları hava saldırılardan koruyan sistem de yapmalız. :)