E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'ya kızıyorsunuz, daha kötüsünü siz yapıyorsunuz---

Almanya'ya kızıyorsunuz, daha kötüsünü siz yapıyorsunuz

Almanya'ya kızıyorsunuz, daha kötüsünü siz yapıyorsunuz
07 Mart 2017 - 14:16 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Türk siyasetçilere konuşma yaptırmamasına yönelik açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar. Mantıklı bir tek gerekçe söyleyemiyorlar. Neymiş milli irade daha iyi temsil edilirmiş. Sen onu istiyorsan yüzde 10 seçim barajını kaldır. Yüzde 1 alan parti genel başkanı da mecliste temsil edilsin. Bakın biz buna evet diyoruz" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bugün gerçekten acı bir olayla karşılaştık. Bursa Ankara karayolunda kadın işçileri Ankara’ya taşıyan bir otobüs devrildi. 7 kadınımız hayatını kaybetti. Kadınların böyle bir tabloyla karşılaşması hepimizi üzdü. Umarım böyle acı bir olayla bir daha karşılaşmayız.

Ben bugün annelere seslenmek istiyorum. Bir evde huzur varsa o mahallede huzur vardır. Mahallede huzur varsa şehirde, ülkede huzur vardır.

15 yılda “refahı artırdık” diyorlar. Sevgili anneler bir sorun. 15 yılda benim çocuğum neden işsiz diye sorun.

'BU DÜZEN ANKARA’DAKİ AĞALARIN BEYLERİN DÜZENİDİR'

Asgari ücretli kadın kardeşlerime sesleniyorum. Sana verdiklerini daha fazlasını zamla geri alıyorlar, sen artık bu düzene ‘hayır’ demek zorundasın. Bu düzen Ankara’daki ağaların beylerin düzenidir. Bizim savunduğumuz emeğin düzendir.

Bizim çocuklarımız işsiz peki Suriye'den gelen asgari ücretin altında çalışan Suriyeliler var mı? Var. Benim evladım işsizken onlara iş kapsını açan düzen hakça bir düzen midir?

'VATANDAŞA SORALIM SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERELİM Mİ VERMEYELİM Mİ?'

Şimdi Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz diyorlar. Her konuda milli irade diyorsunuz e gel o zaman güzel kardeşim gel beraber referanduma gidelim. Vatandaşa soralım Suriyelilere vatandaşlık verelim mi vermeyelim mi?

Bakın bu konuda hiç konuşmuyorlar. Dikkat buyurunuz. Sen referandum demiyor musun? İşte referandum, konuş. Millet şaşar mı şaşmaz. Ses çıkmıyor.

Sayın Binali Yıldırım çok açık çok net bir çağrı yapıyorum. Parlamentoda her türlü desteği vermeye hazırız. Vatandaşımıza soralım.

2 bakan Almanya’ya gidip konuşma yapacaklar. 2 bakana izin verilmemesi hem iktidar tarafından, hem bizim tarafımızdan tepkiyle karşılandı.

Bir konuyu eleştiriyorsanız önce dönüp kendine bakman lazım. Bizde adı şudur, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır.

'AYNI ŞEYİ SEN YAPIYORSUN'

Bir örnek vermek istiyorum. Bulgaristan’da çok sayıda vatandaş geldi Türk vatandaşı oldu. Orada partileri var. Bulgaristan’dan buraya gelip propaganda yapıyor oradaki siyasetçiler.

Ama şu yapıldı. Bulgaristan’da Türk kökenli hem bu de Bulgar vatandaşı olan Erdinç İsmail Hayrullah, Bulgar parlamentosunda dostluk grubu başkanı. Türkiye’de propaganda yapmak istiyor. Türkiye’ye girişi yasaklandı. Dışişleri yasakladı. Neden yasakladı? Aynı şey sen yapıyorsun. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına Sayın Başbakan’a soruyorum. Bu Türk vatandaşının, çifte vatandaşlara gelip propaganda yapmasını neden yasaklıyorsunuz? Neden?

Almanya’ya kızıyorsun daha kötüsünü sen yapıyorsun. Siyasette çifte standart olmaz. Neden izin vermiyorlar biliyor musunuz? Nasıl Türkiye’yi ayrıştırıyorlarsa Bulgaristan’daki Türkleri de ayrıştırıyorlar. Hak ve Özgürlükler Partisi’nin karşısına Dost Partisi’ni kurdurdular. Bu olabilir mi anneler?

'BÜLENT TURAN’A YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Şimdi diyorlar ki rejimi değiştireceğiz bir kişinin kararıyla Türkiye kurtulacak. Ben söylersem inanmazlar… AKP grup başkanvekili Bülent Turan şöyle diyor, 'şu anda Tayyip Erdoğan’ın isteyip çıkaramadığı kanun ve yapamadığı atama yok.' Daha ne istiyorsunuz. Bülent Turan’a yürekten teşekkür ediyorum bu gerçeği ifade ettiği için.

'TUZAK HAZIRLAMAK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK'

Türkiye birilerinin çiftliği olamaz. Olmamalıdır… Bu Ankara’daki beyler bir tuzak hazırlamışlar. Arada bir Kılıçdaroğlu tuzağı diye yazıyorlar. Bizim tuzak hazırlamak gibi bir derdimiz yok. Biz siyasetçilerin ahlaklı olması gerektiğine inanıyoruz. O nedenle kimseye tuzak kurmuyoruz.

Tuzak kurduğum yok ama bu anayasa içinde bir tuzak var. Diyorlar ki 18 yaşındaki çocuğu milletvekili yapıp askerlikten muaf tutacağız.
Sevgili anneler 18 yaşındaki kendi çocuğu milletvekili olacak diyen bir anne var mı? 18 yaşında kimin çocuğu milletvekili olacak?

Ankara’daki bu beylerin çocuğu… Bu tuzağa hiçbir anne düşmesin. Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. Sizi çocuklarınız doğuda güneydoğuda El Bab’da can verirken kendi çocuklarına bol paralı ikbal hazırlıyorlar.

Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar. Mantıklı bir tek gerekçe söyleyemiyorlar. Neymiş milli irade daha iyi temsil edilirmiş. Sen onu istiyorsan yüzde 10 seçim barajını kaldır. Yüzde 1 alan parti genel başkanı da mecliste temsil edilsin. Bakın biz buna evet diyoruz.

İLNUR ÇEVİK’İN TWITTER MESAJI

Cumhurbaşkanı'nın danışmanı, 'Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız' diyor. Tehdit ediyor. Hayır derseniz kaos çıkacak diye. Hayır dersek ne olacak. Bütün samimiyetimle anlatıyorum. Hayır olursa Türkiye rahat bir nefes alacak. Kutuplaşma kavga olmayacak. Sayın cumhurbaşkanı görevini sürdürecek.

'MİLLETİN OYUYLA GELDİYSE MEŞRUİYET TARTIŞMASI OLMAZ'

Hayır çıkarsa CHP cumhurbaşkanının meşruiyetini sorgulayacak diyorlar. Milletin oyuyla geldiyse meşruiyet tartışması olmaz.
Biz biraz da Binali Yıldırım için açıklıyoruz. Başbakan da yerinde kalacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)