E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'dan gelen haberler Avrupa'yı aşağı çekiyor---

Almanya'dan gelen haberler Avrupa'yı aşağı çekiyor

Almanya'dan gelen haberler Avrupa'yı aşağı çekiyor
20 Kasım 2017 - 13:25 borsagundem.com

Almanya'da koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla souçlanmasının ardından Avrupa hisse senedi piyasaları küçük çaplı kayıplar yaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM

Almanya'da koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla souçlanmasının ardından Avrupa hisse senedi piyasaları küçük çaplı kayıplar yaşıyor. Yatırımcıların ilgisi bu ortamda güvenilir liman olarak görülen devlet tahvillerine doğru kayıyor.

Almanya'da Başbakan, Angela Merkel, bugün yaptığı açıklamada, üçlü koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını açıklamış ve Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yeni bir seçimle yüzleşebileceğini belirtrmişti. Almanya'da gösterge endeks DAX yüzde 0.2 oranında geriledi ve Euro Stoxx 600 endeksi çok daha sınırlı bir düşüş yaşadı.

Yatırımcıların daha güvenilir yatırım araçlarını tercih etmeleri sonucunda Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvillerinin faizi son bir buçuk haftanın en düşük faiz seviyesi olan yüzde 0.35'e geriledi.

Commerzbank stratejisti Rainer Guntermann "Görüşmelerin başarısız olması bir sürpriz oldu ve bundan sonra gelişmelerin nasıl olacağı konusunda sınırlı düzeyde bir netlik sözkonusu. Bu durum ise risk konusunda hassasiyetin hakim olduğu küresel piyasalarda belirsizliği arttırıyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Bununla birlikte diğer analistler genel eğilimin halen pozitif olduğunu belirterek, bunun euronun ilk başta yaşadığı gerilemenin ardından tekrar toparlanmasından da anlaşılabileceğini belirtiyor.

ING Londra'nın dövzi piyasaları stratejisti Viraj Patel "Euro bölgesinin siyasi hikayesi şu anda g10 para birimleri düzleminde aykırı bir öykü. Almanya'dan gelen politik haberler bizim görüşümüze göre oyunu değiştirecek bir galişme değil. Burada ana öykü, halen euro bölgesindeki ekonomik güçlenme ve ekonominin temel unsurlarındaki toparlanma" ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)