E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'nın sanayi üretimi sabit kaldı---

Almanya'nın sanayi üretimi sabit kaldı

Almanya'nın sanayi üretimi sabit kaldı
07 Temmuz 2015 - 09:53 borsagundem.com

Almanya’nın sanayi üretimi, Mayıs ayında değişiklik göstermeyerek büyümenin istikrarlı seyri sürdürdüğüne işaret etti

Almanya’da sanayi üretimi Mayıs ayında değişiklik göstermedi ve ekonominin Yunanistan krizinden kaynaklanan tehditlere karşı koyduğu sinyali verdi.

Ekonomi Bakanlığı’nın Salı günü Berlin’de yaptığı açıklamaya göre sanayi üretimi, Nisan ayında yüzde 0.6’lık bir yükselişe revize edilmesinin ardından sabit bir seyir izledi. Tahminlerinin meydanına göre ekonomistler yüzde 0.1’lik bir artış öngörüyordu. Üretim bir yıl önceye göre yüzde 2.1 yükseldi.

Yunanistan borç krizinin para birliğinin istikrarını tehdit etmesine rağmen imalatçılar, yurtiçinde hızlanan büyümeden ve Euro Bölgesi’nde devam eden genişlemeden fayda sağlıyorlar.  Euro Bölgesi’nde ekonomik aktivite endeksi 4 yılın en yüksek seviyesinde ve Bundesbank Almanya için büyüme tahminini geçtiğimiz ay yükseltti.

Tüketici ürünleri üretimi Nisan ayında yüzde 1.3 genişledi. İmalat sanayi üretimi yüzde 0.4 büyüdü, yatırım malları üretimi yüzde 0.4 arttı. Enerji üretimi yüzde 3.1 geriledi. İnşaat yüzde 0.5 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)