E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da iş dünyasına güven yükseldi---

Almanya'da iş dünyasına güven yükseldi

Almanya'da iş dünyasına güven yükseldi
26 Ocak 2015 - 11:29 borsagundem.com

Almanya'da iş dünyası güveni, düşen enerji ücretleri ve AMB kararlarıyla gelen iyimserlik ile üst üste üçüncü ayda yükseldi

Almanya'da iş dünyası güveni, düşen enerji ücretleri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri artırması gelen ekonomik toparlanmaya yönelik iyimserlikle birlikte, üst üste üçüncü ayda yükseldi. 

7,000 üst düzey yöneticinin katılımı ile oluşturulan Ifo enstitüsü iş dünyası endeksi Ocak'ta 106.7'ye yükselirken, Aralık'da 105.5 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 38 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 106.5'e yükseleceği yönündeydi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın, düşen petrol fiyatlarının rekor düşük seviyedeki işsizlik oranıyla birlikte daha fazlaa gelir sağlayabileceği düşünülüyor. Ek olarak  ihracatçıların AMB'nin parasal genişlemesi ile zayıflayan eurodan fayda sağlayarak toparlanması bekleniyor. 

Almanya merkez bankası Bundesbank'ın 19 Ocak tarihli raporunda, "Almanya ekonomisi geçtiğimiz yıl yaşanan zayıf süreçten beklenenden daha hızlı toparlanıyor" denildi. Ülkenin istatistik ofisi beklentilerine göre, Almanya'nın 2014 yılı ortalarındaki duraksamasından sonra son çeyrekte yüzde 0.25 büyüdüğü öngörülüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)