E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlmanya, ABD'deki altınlarının peşinde---

Almanya, ABD'deki altınlarının peşinde

Almanya, ABD'deki altınlarının peşinde
14 Şubat 2017 - 15:32 borsagundem.com

Almanya'nın, New York'ta bulunan altın rezervlerinin yarısını ülkeye geri çağırdığı belirtildi

Almanya Federal Cumhuriyeti Merkez Bankası Bundesbank'ın yaptığı bir hamle birçok tartışmaya ve komplo teorisine neden oldu. Bundesbank, New York Federal Rezervleri'nde bulunan altınlarının yarısını vaktinden önce geri çekti.

Bundesbank'ın bu hamlesi, Berlin'in New York Federal Rezervi'nin güvenilirliğini ciddi bir şekilde sorguladığı şeklinde yorumlandı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Bundesbank'tan geçtiğimiz Perşembe günü yapılan açıklamada, ton 583 altının New York ve Paris'ten çıkarılarak Almanya'ya geri getirildiği kabul edildi. Açıklamada altının, önümüzdeki 3 yıllık süreçte Frankfurt'ta tutulacağı açıklandı.

SEBEBİ TRUMP MI?

Bunların yanısıra, Bundesbank yöneticisi Carl-Ludwig Thiele açıklamasında bazı dedikodulara da açıklık getirdi. Thiele, sorulan bir soru üzerine konunun yeni ABD Başkanı Donald Trump ile bir alakası olmadığını söyledi.

Thiele açıklamasında, "Trump, altınların New York'tan çıkarılması yönündeki tartışmaları tetiklemedi" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)