E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Bayer: Türkiye’de büyümekte hiçbir tereddütümüz yok---

Alman Bayer: Türkiye’de büyümekte hiçbir tereddütümüz yok

Alman Bayer: Türkiye’de büyümekte hiçbir tereddütümüz yok
23 Eylül 2017 - 09:49 borsagundem.com

Türk-Alman gerginliği Türkiye’de iş yapan Alman şirketlerini etkilemedi. 46.8 milyar euro ciroya sahip Alman Bayer, Türkiye’de yeni yatırımlarla büyüyecek.

Dünya genelinde 46.8 milyar euroluk ciro ve 115 bin çalışana sahip ilaç, tüketici sağlığı ve tarm ürünleri şirketi Alman Bayer, önümüzdeki dönemde dünyada ve Türkiye’de de yapacağı yeni yatırımlarla büyüme planları yapıyor. Firma Topkapı’daki üretimini 2018 sonundan itibaren Sanofi’nin Lüleburgaz tesislerine taşıyacak. İşbirliği kapsamında Sanofi, Lüleburgaz fabrikasına yeni bir üretim hattı yatırımı yapacak. Firma ayrıca Türkiye’de henüz karşılanmamış tıbbi ve tarımsal ihtiyaçlara yönelik yeni ürünler geliştirecek. 

200 MİLYON EURO YATIRDI 

Bayer’in Tarım Ürünleri biriminin “Tarımın Geleceği” başlığıyla Almanya’nın Monheim şehrinde düzenlediği etkinlikte Türkiye’den bir grup gazeteciyle bir araya gelen Bayer Türk CEO’su Hubert Braun, Bayer’in Türkiye’de bulunduğu 60 yıllık sürede buraya 200 milyon euroluk yatırım yaptığını söyledi. Bayer’in Türkiye’deki faaliyetlerini büyüterek sürdürme konusunda hiçbir tereddütü olmadığına dikkat çeken Braun, “Türkiye’deki insan gücümüze ve altyapımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. Örneğin önümüzdeki haftalarda büyüyen yapımız doğrultusunda Ümraniye’deki genel merkez binamızda 9-10 milyon euroya yeniliyoruz” dedi. 

Topkapı bölgesinin konut alanına dönüşmesi nedeniyle buradaki fabrikalarını da yeni bir üretim merkezine kaydırma kararı aldıklarını ifade eden Braun şu bilgileri verdi: “Bayer Türk olarak, Sanofi Grubu bünyesindeki Zentiva ile, Bayer ürünlerinin gelecekte Sanofi’nin Lüleburgaz fabrikasında üretilmesini öngören bir işbirliği anlaşması imzaladık. Anlaşma doğrultusunda, halihazırda Bayer Türk’ün Topkapı fabrikasında üretilen Bayer sağlık ürünleri, 2018 yılının sonundan itibaren Sanofi’nin Lüleburgaz tesislerinde üretilmeye başlanacak. İşbirliği kapsamında Sanofi, Lüleburgaz fabrikasına yeni bir üretim hattı yatırımı yapacak.” 

ALMANYA GERGİNLİĞİ ETKİLEMEDİ 

21 milyon hektar tarım arazisine sahip Türkiye’nin dünya gıda temini açısından öneminin arttığına işaret eden Braun, “Türkiye bizim uzun vadeli baktığımız ülkelerden biri. Buraya yatırım yapmaya devam edeceğiz. İlaçta her yıl milyonlarca dolarlık klinik araştırmalarımız var” dedi. Almanya’yla Türkiye arasındaki gerginliğin Bayer’in iş yapış biçimini etkilemediğini vurgulayan Braun, “Bayer 150 yıllık bir firma. 150 yılda dünyada bir sürü olay yaşandı, bunların hiçbiri bizi etkilemedi. Bu gerginlik de bizi hiç etkilemez” dedi. (ÖZGÜL ÖZTÜRK- AKŞAM)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ECBYO23 Eylül 2017 20:28

    Eczacibasi ilac daha surunuyor. Adamlar surekli buyuyor, yatirim yapiyor gelisiyor ama bizimkisi kaplumbaga gibi hareket ediyor.

  • nedim23 Eylül 2017 13:51

    ne olacaktı ya karaktersizler önce alkol sigara içirip kanser edecekler. Sonra bol bol kanser ilacı satacaklar.