E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman bankaları stres testini geçebilecek mi---

Alman bankaları stres testini geçebilecek mi

Alman bankaları stres testini geçebilecek mi
24 Ekim 2014 - 09:57 borsagundem.com

AMB'nin pazar günü açıklayacağı stres testi sonuçları öncesinde Avrupa'daki bankaların ekonomik yeterliliği uzmanlarca tartışılıyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Merkez Bankası pazar günü akşamı Avrupa’nın 130 bankasına uyguladığı stres testinin sonuçlarını açıklayacak.

Bir yıldan uzun süredir devam eden incelemeler sonucunda bankaların varlık güvenirliği ve ekonomik türbülanslara dayanıklılığı ölçümlenecek. Ancak daha önce yapılmış olan iki stres testinin ekonomideki sorunlu noktaları belirleyememiş olması sebebiyle AMB’nin testinin sonuçlarının ne kadar inandırıcı olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. 

AMB Başkanı Mario Draghi, stres testleri ile ilgili yaptığı açıklamada bankaların geçmişteki kayıplarını belirleyecek bir stres testinin pek çok bankaya düşük not vermesi gerektiğini belirtmişti. 

Almanya’nın en büyük kredi veren bankası olan Deutsche Bank’ın da tehlikeli bir sınırda olduğu uzmanlar tarafından gündeme getiriliyor. Deutsche Bank’ın ikinci çeyrekte kredi hacmini 8,5 milyar dolar arttırdığı iddia ediliyor. 

Pacific Investment Management analisti Philippe Bodereau, Lehman brothers’ın batışının üzerinden altı yıl, Yunanistan’ın borç krizine girmesinin ardından iki buçuk yıl geçmesine rağmen batılı bankaların bilançolarını genişleterek boş yere para saçmaya devam ettiklerini belirtti.

Fakat stres testinden olumlu sonuç bekleyenler de var. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Deutsche Bank yetkilisi Juergen Fitschen, Alman bankalarının stres testini geçecek kuvvette olduğunu belirtti. Pazar günü açıklanacak verilerde büyük Alman bankalarının hiçbirinin düşük not almayacağı üzerinde duran Fitschen, sadece Almanya’nın güneyindeki bazı bankaların her konuda geçer not alamayacağını beklediğini söyledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)