E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlibaba Çin'de market alıyor---

Alibaba Çin'de market alıyor

Alibaba Çin'de market alıyor
20 Kasım 2017 - 12:39 borsagundem.com

İnternet devi Alibaba Group Holding Ltd bugün yaptığı açıklamada Çin'in en büyük hipermarket işletmesi Sun Art Retail Group Ltd'in 2.87 milyar dolarlık hissesini satın alacağını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM

İnternet devi Alibaba Group Holding Ltd bugün yaptığı açıklamada Çin'in en büyük hipermarket işletmesi Sun Art Retail Group Ltd'in 2.87 milyar dolarlık hissesini satın alacağını ve perakendecilik alanında genişlemesini sürdüreceiğini duyurdu.

Auchan Retail S.A. ve Ruentex Group ile gidilen işbirliğinin bi parçası olarak Alibaba Ruentex'ten hisse satın alacak ve Auchan Retail'de şirketteki payını artıracak.
Bu ortaklık Çin'in 500 milyar dolarlık gıda perakendeciliği zincirinde olası fırsatlara odaklanacak. Alibaba sahip olduğu büyük veri havuzunu alış verişlerin yüzde 85'inin gerçekleştiği online olmayan pazarda başarılı olmak için kullanacak.
Alibaba CEO'su Daniel Zhang, konuya dair açıklamasında "Tüketicilerin yaşamlarında fiziki mağazalar çok önemli bir rol oynuyor ve biz derlenen verilere bağlı teknolojilerimiz ve dijital ekonomi sayesinde kişiselleşmiş hizmetler yoluyla bu alandaki faaliyetleri güçlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)