E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Kopuz: Döviz borcuna dikkat---

Ali Kopuz: Döviz borcuna dikkat

Ali Kopuz: Döviz borcuna dikkat
14 Temmuz 2017 - 09:22 borsagundem.com

İSTİB Başkanı Kopuz, FED'in 2022'ye kadar bilançoda yaklaşık yüzde 30 küçülmeye gideceğini belirterek, iş dünyasını döviz borcuna karşı uyardı.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, bu yıl ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu yıl en az bir kez daha faiz yükseltebileceğini öngördüğünü kaydetti. FED'in 2022'ye kadar bilançoda yaklaşık yüzde 30 küçülmeye gideceğini belirterek, iş dünyasını döviz borcuna karşı uyardı.

İSTİB'in Temmuz ayı meclis toplantısı dün düzenlendi. Toplantıda konuşan İSTİB Başkanı Kopuz, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, bugüne kadar gerçekleştirilen tüm darbelerden daha da hain olduğunu söyledi. Milletin evi olan Meclis'e saldırıldığını hatırlatan Kopuz, "Ama cevabını aldılar, almaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'dan sonra yangından mal kaçırır gibi kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirimi yapmaları darbenin ekonomi ayağı olduğunu da ortaya koydu" dedi.

O süreçten sonra Türkiye'nin daha çok üretip, daha çok istihdam sağlayıp, daha çok büyüdüğünü ifade eden Kopuz, ilk çeyrekteki yüzde 5'lik büyümeye dikkat çekti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) bankalara kredi hacmini artırma imkanı sunduğunu bildiren Kopuz, bu büyümenin devam edebilmesi için bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti. Tüm dünyanın büyümeye başladığını kaydeden Kopuz, "Bu yüzden daha hızlı hareket etmeliyiz. Daha hızlı hareket için de para gerekiyor" diye konuştu. FED'in yılsonuna kadar en az 1 kez daha faiz artırmasını beklediğini açıklayan Kopuz, şöyle devam etti: "FED 2022 yılına kadar bilançosunu yaklaşık yüzde 30 küçültecek. Piyasadan parayı çekecek. Bu yüzden döviz borcuna dikkat edin. Döviz geliri olmayan TL ile borçlanmalı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)