E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAli Sabancı: Bilgiyi paylaşın---

Ali Sabancı: Bilgiyi paylaşın

Ali Sabancı: Bilgiyi paylaşın
26 Şubat 2015 - 07:11 borsagundem.com

İş adamı Ali Sabancı, gençlere tavsiyede bulundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler ile Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kayseri’deki bir söyleşide gençlere, "Çalıştığınız işyerinde ne yapacağım, ne katacağım diyen, bilgiyi ve paylaşmayı bilen olun” öğütünde bulundu.
Abdullah Gül Üniversitesi tarafından ’Girişimciliğin ustaları AGÜ’de buluşuyor’ konulu söyleşiye işadamı Ali Sabancı, Düşyeri Çizgi Film kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, Pozitron kurucusu ve Monitise MEA CEO’su Fatih İşbecer katıldı. AGÜ Gençlik Fabrikası’nın organize ettiği kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen söyleşiyi rektör Prof.Dr. İhsan Sabancuoğlu ile çok sayıda öğrenci izledi. Salonu tıka basa dolduran öğrencilerin bir bölümü de protokol ile sahne arasındaki boşlukta bağdaş kurup, oturdu.

AGÜ Sümer Kampüsü rektörlük binası Konferans salonundaki söyleşide Ali Sabancı, konuşmacılar ‘girişimcilik’ üzerine tecrübelerini öğrencilerle paylaştı., ‘Girişimcilik’ konusuyla ilgili farklı düşünceleri ve eğilimleri ortaya çıkarmaya çalışarak, konunun farklı yönlerini, değişik boyutlarını anlatan Sabancı, "Şu anda sizin yerinizde olmak için nelerimi vermezdim. Hatta, üniversite öğrencisi olmak için servetimi bile verirdim. Son yıla gelince, üniversite yılları çok çabuk geçti. Üniversite yıllarında özellikle kendinize benzemeyen farklı insanlarla haşır neşir olun. Yoksa aynaya bakmış gibi olursunuz. Çok şanslısınız zira, siz mezun olduğunuzda sanırım işsizlik olmaz. Eski ve yeni işletmelerde farklılıklar var. Şirketlerin en iyi kaldıracı insan kaynağıdır. Yeni şirketlerde patronla, çalışan arasında çok az fark var. Gençler çok fazla beklenti içinde. Çalışacağı yere ne katacağını, ne yapacağını bilmelidir. Paylaşmayı da kültürümüz haline getirmeliyiz. Paylaşmayı bilen, bilgiyi paylaşan işyerlerini bulun, orada çalışın” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)