E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Koç'tan 'Batı'ya İslamofobi çıkışı---

Ali Koç'tan 'Batı'ya İslamofobi çıkışı

Ali Koç'tan 'Batı'ya İslamofobi çıkışı
21 Ekim 2016 - 08:25 borsagundem.com

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, ABD’nin ilk büyük Kur’an-ı Kerim sergisi açılışında yaptığı konuşmada, Batı’da yükselen İslamofobi için “Bu sığ bir milliyetçilik” dedi.

Smithsonian Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Artur M. Sackler Galerisi, ABD'nin ilk büyük Kur'an-ı Kerim sergisini açtı. Koç Holding ile Smithsonian Vakfı arasında, Türk kültürünü dünyaya tanıtmak için 2005'te imzalanan anlaşma kapsamında 'Kur'an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden Hazineler' adıyla düzenlenen serginin açılışı 19 Ekim'de Washington'daki Smithsonian Castle'da gerçekleşti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, galada yaptığı konuşmada el yazması nadide Kur'an-ı Kerim koleksiyonunun ilk kez ABD'de sergilenmesine aracılık etmekten gurur duyduklarını söyledi.

BATI'YI ELEŞTİRDİ
Batı'da yükselen İslamofobi'yi eleştiren Koç, "İslam dini ve 1.7 milyar Müslüman'ın terörle ve şiddetle bağdaştırılmaya çalışılması kaygı verici. ABD'deki Başkanlık Seçimleri'nde dahi İslamofobi kullanılıyor. İslamofobi, yabancılaştırmayı, nefreti ve sığ milliyetçiliği körüklerken, bunu hedefleyen aktörlerin emellerine de hizmet ediyor" dedi. Ortadoğu'ya yayılan ateş ve mülteci sorunu için çözümün birleştiricilik olduğuna dikkat çeken Koç, "Batı'nın da bugün karşılaştığımız düğümlerde bir suç payı var. Batı dünyası 'realpolitik' adı altında sıklıkla 'kötünün iyisini' seçmeyi tercih ediyor" diyerek Batı'yı eleştirdi. Koç, aşırılık yanlısı olanların evrensel değerleri rehin almalarına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Sergiye, Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç ile CEO Levent Çakıroğlu'nun yanısıra üst düzey yöneticiler, Arthur M. Sackler Galerisi Direktörü Julian Raby, Smithsonian İslam Sanatı Küratörü Massumeh Farhad ve dünyanın dört bir yanından çok sayıda davetli katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)