E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAli Koç'tan vergi cezalarına sitem---

Ali Koç'tan vergi cezalarına sitem

Ali Koç'tan vergi cezalarına sitem
16 Nisan 2014 - 03:49 borsagundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, son dönemde grup şirketlerine kesilen vergi cezalarının enerji ve vakitlerini aldığını söyledi

Geçen yıl 6.4 milyar TL yatırım yapan Koç Grubu, bu yılda 6 milyar lirayı aşkın bir yatırım planlıyor. Yatırımlar konusunda bu tip grupların özendirilmesi gerektiğini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, son dönemlerde grup şirketlerine kesilen vergi cezaları ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Enerjimizi başka konulara harcamak istemiyoruz. Ancak yaşananlar enerjimizi, vaktimizi alıyor. Duruşumuz net ve açık. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

KUR STABİL GİDİYOR

Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre Türkiye’deki 42’inci Koçtaş Mağazası’nın açılışında sonra konuşan Ali Koç, Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan Koç Grubu’nun, nefes alamadığı, sıkışıp kaldığı dönemler de yaşadığını hatırlatarak bu dönemin ülkenin en iyi dönemlerinden bir olduğuna dikkat çekti. Geçmişte 1-2 yıllık planlar yaptıklarını belirten Koç, Şimdi 7-8 yıllık planlar yaptıklarını Türkiye’nin küresel ekonomideki ikliminin hiç bu kadar iyi olmadığını kaydetti. Son 6-8 aylık dönemde yaşanan olaylara rağmen kurların stabil gittiğini belirten Koç, “Artık yabancı firmaları satın alıyoruz. Reytingimiz artıyor. Yabancı sermaye girişleri artıyor. Bu nedenle içinde bulunduğumuz ekonomik durum ve şartlar iş dünyası açısından hiç bu kadar olumlu olamamıştı” dedi.
2023 hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Koç, şunları söyledi: “Bu hedeflere ulaşılacaksa hem içerideki hem de dışarıdaki iş adamları için evrensel hukuk sistemleri içinde şekillendirilen bir ortam olması gerekiyor. Ülkenin potansiyeli yüksek” diye konuştu. Türkiye’de tasarruf oranlarının da çok düşük olduğuna dikkat çeken Koç, Yüzde 12’lerde olan oranın artması ve büyümek için yabancı sermayenin gerektiğine vurgu yaptı. Koç, “Yabancıların rahat edeceği iklimlerin olması gerekir. Kalıcı yabancı sermayeye ihtiyacımız var. Çoğunluğu finansal piyasaya geldi. İstedikleri zaman çıkabiliyor. Finansal gücünüz yabancı sermayeye ihtiyaç duyuyorsa onlar için doğru iklimi oluşturmak gerekir” değerlendirmesini yaptı.

HAVA YUMUŞADI

İşleri gereği yabancı ortakları ile genellikle yarı yarıya yatırım yaptıklarını hatırlatan Ali Koç, son dönemde yaşananları değil yabancıların, kendilerinin bile anlamakta güçlük çektiğini vurguladı. Ancak buna rağmen yabancı yatırımcılar ile başladıkları yatırımların devam ettiğini belirterek, seçim sonrası oluşan olumlu havanın da yabancılar nezdinde tereddütleri azalttığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı16 Nisan 2014 16:52

    böyle demokrasi, adalet, Müslümanlık olur mu? bizim dinimiz bu erdoğanın dini gibi değil.. bunların ki rant, sömürü, zorbalık dinii. islam adildir, vergi cezasını herkesi denetleyip keseceksin ve her zaman.. öyle adamına göre manidar zamanlarda değil..

  • akbaba 16 Nisan 2014 07:36

    sayın koç haklı devamlı ceza olurmu