E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAli Babacan aylar sonra konuştu yabancılara seslendi---

Ali Babacan aylar sonra konuştu yabancılara seslendi

Ali Babacan aylar sonra konuştu yabancılara seslendi
22 Temmuz 2016 - 10:36 borsagundem.com

AK Parti Ankara Milletvekili Babacan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Babacan, "Bunca vahim olay meydana gelmişken bu tür hareketler normaldir, doğru adımlar atılınca herşey normale döner. O analistlere tavsiyem, gelin yerinde görün" dedi

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, NTV'de açıklamalarda bulundu. İşte Babacan'ın konuşmasından satır başları:

"Güçlü bir siyasi liderliğin ortada oluşu ve halkın güçlü duruşu ekonomimizde olabilecek daha ağır bedelleri oldukça hafifletti. Ekonomi üzerinde kuşkusuz bir miktar etkili oldu, en önemli etkiler de beklenti kanalıyla meydana geldi.

Bu karışık ortamda kredi notunun da acele bir şekilde not düşürmesi de yurt dışında bir miktar kafa karışıklığına neden oldu. Kafa karışıklığının ve belirsizliğinin bir miktar piyasaya etkisi var. Borsa diğerlerine göre biraz daha fazla düştü ama ben daha çok yeniden fiyatlandırma süreci olarak görüyorum.

'ŞU ANA KADAR KULLANILMAMIŞ ENSTRUMANA KENDİ ADIMA GEREK GÖRMEM'

Böyle olağanüstü durumlarda piyasalarda dalgalanmalar olur, bunu ilk kez yaşamıyoruz, ancak işlem hacimleri çok yüksek olan dalgalanmalar değil. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Bunca vahim olay meydana gelmişken bu tür hareketler normaldir, doğru adımlar atılınca herşey normale döner. Uluslararası analistlere tavsiyem, gelin yerinde görün.

Şu ana kadar hiç kullanılmamış bir enstrumana ben kendi adıma gerek görmem. Merkez bankamız burada öncüdür, doğru adımlar atıyor olması son derece belirleyici olacaktır."

Mehmet Şimşek dev bankalarla birlikte yabancı yatırımcılarla görüştü

 

Piyasada OHAL durumu devam edemez

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)