E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAli Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar---

Ali Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Ali Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
23 Temmuz 2016 - 09:37 borsagundem.com

Paralel yapının iş hayatına verdiği zarara dikkat çeken Ali Ağaoğlu, “Kilit noktalara yerleştirdikleri adamlarla başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar." diye konuştu

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulundu. Paralel yapının Türk ekonomisini bozmak için organize şekilde girişimlerde bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez hale getirdiler. Bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler” dedi. 

İntikam için yaptılar

Paralel yapıya 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı kendilerinin verdiğini, gözaltındayken eski savcı Zekeriya Öz’e tepki gösterdiğini ve basına verdikleri belgeler ile o dönemde bu yapıya en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu dile getiren Ağaoğlu, “Bu yüzden ofisime gelip ‘Bu senin yanına kalmaz. Seni yaşatmayız’ diyerek beni tehdit ettiler.

Bugün eğer Zekeriya Öz, yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var. Bu adamların temiz olmadığını ilk biz söyledik. Onlar da intikam almak için Bakırköy’deki projemizi durdurdular ve yatırımlarımızın önünü kestiler” dedi. Bakırköy’de hayata geçirmek istedikleri projenin 3 kez durdurulduğunu, bu süreçte yer alan hakim ve savcıların görevden el çektirildiğini, bazılarının ise tutuklandığını belirten Ağaoğlu, “Biz mahallenin delisi olarak hedefteydik. Ama bunlar tüm meslektaşlarına aynı eziyeti yaptı” dedi. Ağaoğlu Bakırköy’deki Central Park konut projesinin hukuki ve şehircilik alanlanın problemsiz olduğunu iddia etti. 

İnşaata 3 milyar dolar

Mevcut projelerin yanında yeni yatırımlar konusunda da önlerinin kesildiğini söyleyen Ağaoğlu, “Ruhsat almak bugüne kadar hiç bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Yılbaşında hazırlandığımız 4 proje vardı. Hepsinde de inanılmaz sıkıntılar çıkardılar. 2009’da Anıtlar Kurulundan onaylanan Yeniköy projem için 7 yıldır ruhsat alamıyorum. Çekmeköy’de büyük bir yatırımın engellendi. Bağcılar’da devlet hastanesi önündeki arsa benim ama iş yaptırmadılar. Birkaç ay önce ‘Türkiye’de iş yapmam’ demiştim. Şimdi bu yapı temizlenince yatırıma tam gaz devam edeceğiz. İnşaat alanında yapılacak 3 milyar dolarlık yatırımım var. Enerjide 1 milyar dolar, sanayide de 180 milyon dolar yatırımım var” dedi. Ağaoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda da paralel yapı temsilcilerinin olduğunu iddia etti ve “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Bayram Keskin de görevden alındı. Ben kendisi hakkında bu olaylardan önce suç duyurusunda bulunmuştum. Bu kişi, paralelci olduğu bilinen hakimlerin verdiği iptal kararına bakanlık adına itiraz etmemişti” dedi. 

Dönem kazanma dönemi değil

Darbe girişimi sonrası Türk haklının büyük bir mücadele gösterdiğini söyleyen Ağaoğlu, iş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklememesi gerektiğini ifade etti. İş dünyasına da görevler düştüğünü belirten Ağaoğlu, “Dönem kazanma dönemi değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi içi her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Kampanyalar başlatıp, tüketciye kolay ödeme seçenekleri sunacağız” dedi. Emlak Konut GYO’nun da darbe girişimi sonrası inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldiğini belirten Ağaoğlu, “Emlak Konut da sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacak” dedi. 

Darbe girişimi sonrası 25 milyonluk satış

15 Temmuz akşamı ‘Maslak 1453’ projesininde bir basın toplantısı düzenlediklerini ve darbe grişimini o akşam öğrendiğini belirten Ağaoğlu, şunları söyledi: “Güvenlik görevlisi arkadaşlar kaçalım dedi. ‘Hayır eve gidelim’ dedim. Hiç de endişe etmedim. Olayın sıcaklığı geçince şantiyeye gitmeye başladım. Dün (önceki gün) yarısı Körfezli yatırımcıya olmak üzere 25 milyon liralık satış yaptım. 2 gün boyunca da Körfezli yatırımcılarla telefonda görüştüm. Hepsi bize ‘Türkiye’ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz’ dedi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekniker24 Temmuz 2016 21:25

    bu ülkede pastanın en büyüğünü kapan sensin. Birde engellendim diyorsun. Birde engellenmesen ne olacaktı çok merak ediyorum. Bu ülkenin insanıyla alay eden sen değilmisin ki garibanlar karanfil bıraktı ben gül bıraktım diye açıklama yaptın. Senin bu ülkede iş yapabilmen bile mucize aslında.

  • boş adam23 Temmuz 2016 20:40

    şu ülkeye ne faydan var ? üretim, arge yapan tek bir şirketin yok boş adam. evi herkes yapar, bir özelliğin yok