E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak'tan ekonomiyle ilgili flaş açıklama---

Albayrak'tan ekonomiyle ilgili flaş açıklama

Albayrak'tan ekonomiyle ilgili flaş açıklama
23 Mayıs 2018 - 08:51 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik manadaki süreçler, dalgalanmalar, seçim dönemleri, kriz dönemleri; pozitif de negatif de etki edebilir" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kurdaki artış, AK Parti’nin 24 Haziran seçimi milletvekili aday listeleri, bakanların büyük bölümünün bu listelerde yer alması, kendisinin daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu İstanbul birinci bölge, birinci sıradan aday gösterilmesi gibi konularda Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir’in de aralarında yer aldığı gazetelerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisi üzerinde çok açık bir operasyonun söz konusu olduğunu belirten Albayrak bunu yapanların zarar edeceğini kaydetti. Albayrak “Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Çok açık, net bir operasyon söz konusu. Herkes şunu biliyor: Birileri kol kesme pahasına, yani Türkiye’deki siyasi gündemi ekonomi üzerinden etkilemeye yönelik yurt dışı kaynaklı zarar etme pahasına, Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyor. Ben de diyorum ki 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar ama o masada birilerinin kolu hep kalır” diye konuştu.

Dövizdeki artışın etkisini de değerlendiren Albayrak bu süreçte iletişimin önemine dikkat çekti. Bakan Albayrak “Ekonomik manadaki süreçler, dalgalanmalar, seçim dönemleri, kriz dönemleri; pozitif de negatif de etki edebilir. Önemli olan bunun iletişimi, anlatılması. Çünkü dünyada rekor büyüme gerçekleştiriyorsunuz, ekonominiz büyüyor, istihdamınız artıyor” dedi.

İLETİŞİM ÖNEMLİ

Türkiye’nin 2018’in ilk çeyreğinde de yüzde 7 civarında büyüyeceğini öngören Albayrak, “Kur dengesinin Avrupa Birliği’ne ihracatı noktasında Türkiye’nin lehine gelişmesine dayalı pozitif süreç devam ediyor. Hepsinden öte bütün bu savaşa, bölgeye, tehdide, istikrarsızlığa rağmen Türkiye bu yıl turizmde tarihi rekorlar kırmayı bekliyor. Bir de bakıyorsunuz birileri sıcak para operasyonu üzerinden, sermaye piyasaları üzerinden, Borsa, dolar, tahvil piyasaları üzerinden ilginç bir şekilde siyaseten gündemin değiştiği çerçevede enteresan bir şekilde kur operasyonuna muhatap kalıyor. Bunun iletişimi de önemli,” ifadesini kullandı.

‘YERLİ KAYNAKLA ELEKTRİKTE REKORA ULAŞTIK’

Yerli kaynakla elektrik üretiminde yeni hedefin yüzde 35-45 arası olduğunu belirten Albayrak, “Mayıs başı itibarıyla yüzde 51.17’ye ulaştık, bu rekor düzeyinde bir rakam, müthiş bir rakam. Tarihin en kurak kışlardan birinin geçtiği bir dönemde, barajlarımızın elektrik üretimi payının geçen yıla göre yüzde 10-20 azaldığı, ama yerli kömür kaynaklarının, rüzgâr ve güneş kaynaklarımızın üretiminin artırılmasıyla, portföy yönetiminde daha agresif bir siyasetin güdüldüğü bir dönemde bunları artırmaya devam ediyoruz. İşte bu görevi bırakıyorum, içim müsterih” diye konuştu.

ÖNCELİK SEÇİMDE, KABİNE SONRAKİ İŞ

Birinci bölge birinci sıra adaylığı için, “Büyük bir vebal ve büyük bir sorumluluk” diyen Bakan Albayrak şunları söyledi: “Böyle bir listede olmak bir şeref. İstanbul birinci bölge, birinci sıraya konulmak bizim için çok büyük vebal ve sorumluluk. Artık ‘Allah mahcup etmesin, demek lazım. Yani bu yükün altından kalkmak lazım inşallah.” Önceliklerinin seçimi kazanmak olduğunu vurgulayan Albayrak, “Kabine ondan sonraki iş. Yeni sistemde öyle 20 kişilik, 600 kişilik havuzdan değil, 81 milyon kişi var bakan olabilecek. Yeni sistem çok büyük sürprizlere gebe” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLK TURDA BİTER’

Türkiye’nin ana, amiral partisinin AK Parti olduğunu söyleyen Enerji Bakanı Albayrak, Türk siyasetinin girdiği bu yeni dönemde en güçlü listeleri ortaya koyan tek partinin kendilerini olduğunu kaydetti. “Parlamenter sistem bitiyor”, “Türkiye’de siyaset bitiyor” sözlerinin tam tersine AK Parti’nin güçlü bir başkan adayı yanında güçlü bir Meclis için de tarihi bir liste ortaya koyduğunu belirten Albayrak, “Listeler, AK Parti’nin hem yürütme, icraat hem de yasama olarak ne kadar etkin bir strateji güdeceğinin açık bir resmi. Listede Bakanlar Kurulu, Başbakan dahil herkes var. Bu şu demek: AK Parti 24 Haziran için en güçlü şekilde hazırlanıyor” dedi. Şahsi kanaatinin seçimin ikinci tura kalmayacağı yönünde olduğunu belirten Albayrak, “Birinci turda Cumhurbaşkanı’mız seçilir. Beklentimiz de temennimiz de bu çerçevede” değerlendirmesinde bulundu.

‘BİZDE GÖREV TALEP EDİLMEZ TEBLİĞ EDİLİR’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Adaylık sürpriz oldu mu?” sorusuna şu cevabı verdi: “Benim gördüğüm resim, performans çok önem arz ediyor bu seçime giderken. İkincisi; sürpriz olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. Üçüncüsü, AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar bu mücadele ortaya konur.”

‘BUNLAR OLAĞAN ŞÜPHELİ’

“ABD’de bir internet sitesinde haber çıkmış. İsrail Cumhurbaşkanı’mıza suikast düzenleyecekmiş. Cumhurbaşkanı’mızın saçının teline zarar gelirse olağan şüpheli bunlardır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • falanca23 Mayıs 2018 12:44

    Türkiye gibi bir ülkeyi asla kendi başına bırakmayacaklar bu gayet açık! Ellerindeki her türlü fırsatı güzel ülkemizi alaşağı etmek için kullanacaklar! İlk anda başarılı olacak gibi görünselerde asla başaramayacaklar. feto artğı soysularda sonuna kadar belasını bulacak.

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 12:59

    Merak ediyorum, sence bu hükümetin bir tane hatası var mı? Kesinlikle yoktur. Yandaş kanalları izlemekten gerçeklerle bağınız kopmuş sizin. 2003-2013 arasında gelen dış kaynaklı paralar ülkede geçici bir bolluk yaratınca ekonomi iyi gidiyor diyorsunuz, o para dışarıya kaçınca tü kaka oluyor öyle mi. O zaman başarı hükümetin oluyor da başarısızlık niye başkalarının oluyor diye soruyorum? Cevabın var mı? O zaman hadi dağılalım.

  • emre23 Mayıs 2018 12:38

    idda ederim ki sen 10 tane tavuğa yem bile veremezsin....

  • Mehmet23 Mayıs 2018 12:27

    Dolar olmuş 5 adam hala kelime oyunu yapıyor.

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 12:26

    3 liradan dolar bozdurttular 1,5 yıl önce bu millete. Beter olun diyeceğim ama senin verdiğin oylar yüzünden bu haldeyiz kardeşim. Senin beter olman benim de beter olmamı getirdi. Maaşımız dolar kadar artmadı, enflasyonu alttakiler olarak biz çekeceğiz. Üsttekilerin hep tuzu kurudur bunu düşünmedin, siyasetçilerin hep sözüne kanıyorsun, vatan diyorlar alkışlıyorsun, millet diyorlar hurra diyorsun, İsraile lanet okuyorsun ama asıl lanetlenen senin ülken be kardeşim. Lanet değil de akılsızlık bunun adı bunun farkında değilsin.

  • Aslan damat23 Mayıs 2018 12:12

    Damat olmasaydin bulundugun makamda olman hayeldi.iste Turkiyenin durumu bu...

  • Sami23 Mayıs 2018 18:36

    Aileleri hep ihale alarak zengin oldu. Ne üretmişler ki ülke için ?

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 13:16

    Nihat; Enerji Bakanı ne yapar bilir misin? O şirketlerinden alacağı paranın milyon katını yönetir, yani enerji şirketlerinin patronudur. Sanırsın babasının hayrına siyaset yapılıyor. Öyle bir şey yok epeydir bu ülkede, karşılığı olmadan selam verilmiyor artık. Paranın kölesi oldu insanlık maalesef. İnsanlığın ortak dinidir para. Anlamayan herkese hödük deme istersen, kendi durumuna bakmadan.

  • Hi23 Mayıs 2018 13:06

    İsraille kaç anlaşma yaptj

  • nihat23 Mayıs 2018 12:41

    Ulan akıl fukarası bu adam aileden zengin, Bakan maaşının 10 katını kendi şirketlerinde alır! Bu kadar fesat ve kıskanç olacağına yapılan güzel işleri takdir etmesini öğren. Ayrıca makamında gayet başarılı ve iyi bir yönetim sergiliyor! Tabi kahvehane lakırdısı ile konuşan hödüklere ne anlatsan boş.

  • Yorum23 Mayıs 2018 12:07

    Babacan gelirse neden iyi olur en azından ışine ahmedi mehmedi erdoganı karıştırmaz bunu bilen piyasa ve geçmişten gelen başarısıyla tek kelimeyle şu anki durum için biçilmiş kaftan

  • Yorum23 Mayıs 2018 12:03

    Problem şu ki ekonomiyle ilgili konuşanların hiçbirine piyasa güvenmiyor merkez bankasının bağımsız olmaması da yabancıyı ürkütüyor bu noktadan sonra faiz arttırmak ta çaresizliği gösterir işi ehline verecen tek söz sahibi diyecen sende onun yaptıklarına karışmayacak piyasalarda o kişiye güveniyorsa büyük bi darboğaz aşılmış olur

  • Al haydar yıldırım23 Mayıs 2018 11:58

    haydi oradan dolar 5 TL euru 5,70TL altın gr. 202 TL olmuş sen bize ne masal anlatıyorsun.büyük hatalar yaptınız bedelini millete ödediyorsunuz.çıkmıssın miskin miskin bir de utanmadın söyle böyle diyorsun.

  • Mehmet Tatlıcan23 Mayıs 2018 11:57

    Bu ülkede AKP iktidar olalı bu zamana kadar, Miletvekilleri, bakanlar ve başbakan başta olmak üzere, bildiği ve bilmediği her konuda İşkembeyi kübradan halka sallayıp duruyor. İnsanlar bir konuyu iyi bilir ve halka anlatır. Ne yazık ki bu insanlar bilse de bilmese de çıkıp her konuyu yalan yanlış halka anlatmaya çalışıyorlar ve de sonucu gördük. Seçime kadar sanki Ekonomi çok iyi, seçimde sonara da daha iyi olacak lafları ile halkı yine yalan konuşarak kandırmaya devam ediyorlar. Yazıklar olsun demekten başka bir şey söylemiyorum.

  • SEBEP DEĞİL SONUÇ!!23 Mayıs 2018 11:37

    iyi güzel de güzel kardeşim o dolar dış mihraklar tarafından çıkarılmış veya sizin beceriksizliğinizden dolayı çıkmış benim için bir farkı var mı? zaten %100 sizin 16 yıllık beceriksizliklerinzden dolayı çıktığının farkındayız da hadi diyelim siz çok iyi yönettiniz dış mihraklar yaptı. eee onlar yaptı diye hiç bir şeye zam yapmayacak mısınız? yapmayacaksanız vallahi sesimizi çıkarmayacaz

  • Vatandaş23 Mayıs 2018 11:26

    Akkuyu nükleer santrali için kaç milyar dolar ödeyecektik Rusya'ya. Nükleerden gelecek hayır da kur farkına yenik düştü. Yiğit Bulut ile Albayrak bıraksın bu ekonomi işlerini. Tümosan hissesi 1 ayda 10 TL den 5 TL ye indi.

  • Yorum23 Mayıs 2018 11:13

    İlgili ilgisiz bilgili bilgisiz herkes konuşuyor Babacan şimdi cumhurbaşkanlığının kapısından girsin o dolar eşşek gibi düşer işi ehline verecen bunlar ilk geldiğinde de doları babacan düşürmüştü piyasaların güveni var bu adama

  • t or23 Mayıs 2018 11:05

    Harç bitti yapı paydos

  • t23 Mayıs 2018 11:01

    Mahvettiniz ülkeyi

  • Aa23 Mayıs 2018 10:56

    Suc sizde deil...

  • Damat ferit23 Mayıs 2018 10:42

    He he hee..öyle öyle ...Tabiii tabiii...

  • HASAN TOSUN23 Mayıs 2018 10:40

    bunlar boş konuşma dolar 5 tl neyse halin ortada falın,hadi ordan,16 yılda memleketi ne hale getirdiniz

  • tam komedi23 Mayıs 2018 10:35

    O zat yandaşlara emir versin 3 günde dolar 3 tl varmısınız iddaya !!!Dolar alanlar ifşa edilsin bakın hepsi yalaka yandaş . YERLİ DİYE DİYE MİLETTE KİTLEDİLER !!! HANİ 16 NİSANDAN SONRA TÜRKİYE BÜTÜN DERTLERİNDEN KURTULACAKTI ? Hepsinin yalan olduğu tek tek ortaya çıkıyor . 24 hazirandan sonra özellikle birden fazla evi olanlara fahiş vergi gelecek ! Emlak vergileri 4-5 kat artacak . Yatırım için ev alanlar başı bela almış olacak !!! yazın bir kenera !

  • abdullah23 Mayıs 2018 10:35

    saf duşunelum vicdani duşunelim işi ehline ve akişina birakalim su nasil yolunu buluraa engeller aşildiğinda piyasalarda yolynu bulur bakanin doğru soylediğini düşunerek bakin doğru diyecek yanliş diyor diye baktiğinzdaba yanliş diyeceksiniz biz ne dersek diyelim her şeyin bir dengesi vardir guvenirsen rahat guvenmezsen rahatsiz olursun

  • Ekonomik Krizle gelen krizle gider23 Mayıs 2018 10:27

    Mağdur edebiyatını bırakın Krizi çözün. Dolar 4.80, Euro 5.60, benzin 6.25, Faiz 17.05. Çok büyük bir hasar bırakıp gideceğinizi sizde biliyorsunuz. Olsun siz yeterki gidin. Zararın neresinden dönülürse kardır.

  • Yandaşboy23 Mayıs 2018 12:18

    Abdullah kendi istikrarının peşinde olduğuna dair kalıbımı basarım yandaşboy

  • abdullah23 Mayıs 2018 10:55

    yeni gelecek olanin altin madeimi var o gitsin birazda yeni gelen yesin bizler kole gibi çalişip onlara yedirelim ne ozellikleri var hepsi insan gibi ama inanclisi var inançsizi kopru yol havaalani hastane yapani var bunlara ne gerek var diyeni insanlari ilaç kuyruklarinda oldureni var evine doktor gondereni sen muhasebeni bilmrzsen sana kim ne yapsin birde dış mihrakların bize dayatmaya çaliştiği kuklalar ve kukla oyununu gerçek zanneden çocuk akillilar inadina istikrar

  • abdullah23 Mayıs 2018 10:21

    doviz getorenin parasidr getordi bozdurdu tahvil aldi senet aldi yatirim yapti para kazandi duşunki mario oynuyorsun altin topladin memleketine getireceksim dovize toaladin yuksek fiyattan alacaksin ve topladiklarinin bir kismini birakacakain hem faizden kazan hemde dovizini ucuz geri al git oyle yağma yok piyasaninda bir dengesi var yedirmezler aslanim

  • bu dünyadan biri23 Mayıs 2018 10:39

    İyi o zaman şimdiye kadar niye dövizi düşük tuttun diye sorarlar adama. O işler senin dediğin gibi değil. Adam parasını getirdi çünkü para kazanmak için, senin de ihtiyacın var niye çünkü cari açığın var. Adam sana değil sen adama muhtaçsın, ss kuralını bilir misin? İşte o geçerli adam parasına para kazandırmak için para getiriyor, kazanmazsa niye getirsin. Sen de o paraya para kazandırmak zorundasın çünkü o paraya muhtaçsın. İşte yıllardır sizi ülke gebe kalsın diye kandırdılar. Şimdi oyun değişmez.

  • eh be yeter23 Mayıs 2018 10:16

    Boş boş konuşuyorsun be adam herkezin morali sıfır tabii sizin tuzunuz kuru

  • Esnaf23 Mayıs 2018 10:08

    Ne anlatiyon sayin bakan!! kulak arkamızda gitti.

  • Selahattin abi23 Mayıs 2018 09:50

    Dolar olmuş 4.82 Eoro olmuş 5,68 Sterlin olmuş 6.54 yai TL pul olmuş adam ama büyüdük diyor bunlar seçim dönemlerinde olur diyor.San ki hiç seçim dönemi yaşamadık.Yaa freni patlamış kamyon gibiyiz.Sorumlu olanlar sizlerde bizim gibi seyrediyorsunuz nereye patlayacağız Allah bilir.Yeter artık laf cambazlığı ile yürümüyor bu işler beceriniz bu kadar siz TAMAM sınız artık

  • mali 23 Mayıs 2018 09:46

    Bu kadar güçlü bir iktidarda dövizde böyle oynaklık ve ekonominin bu hali anlamsız. Ekonomiye sahip çıkın.

  • sefer23 Mayıs 2018 09:35

    senin tuzun kuru tabi ne olacakki.

  • Yusuf Yıldız23 Mayıs 2018 09:28

    Öncelikle erdoğana suikast palavralarını bırakın.Suikastın en kolayını fetöcüler yapabilirdi..sağı solu önü arkası fetöcülerle kuşatılmamış mıydı?İkincisi ekonomik konuları bırakta ekonomi bakanı açıklasın..Ama ne yazıkki düz memurluk bile yapamayacak Nihat Zeybekçi Ekonomi Bakanlığı yapıyor..Erdoğanın kaprisi herşeyi ben bilirim havası ülkeyi uçuruma sürüklüyor

  • Talip23 Mayıs 2018 09:27

    Hala konuşuyorlar ya nasıl oyunu kurdukları belli.

  • belirsizlik23 Mayıs 2018 09:12

    demek ki neymiş piyasalar kendi içinde dengeyi bulmuyormuş fiyatlar çok tahrip edici olabiliyormuş, başkanlık sistemi yada tek parti istikrar getirmiyormuş fiyatlar başını alıp gidiyormuş. yani bize anlatılan her şey yalanmış. ne başkanlık sisteminde ne serbest piyasa kavramında ne de dalgalı kur rejiminde keramet varmış. kerametin üretim bilgi teknoloji adalet barış sosyal devlet eğitim çağdaşlık gibi değerlerde olduğu bir kez daha ortaya çıktı. neyse bu arkadaşlar yıllardır iktidarda artık bir değişim şart.

  • abdullah23 Mayıs 2018 10:00

    piyasa her zaman dengesini bulur yabacilar ve içimizdrki hainler karişikliktan medet umarak tl değerlerinden yani hisse tahvilden çikip dovizden medet ummakta duşunceleri secim kazanilmadi darbe oldu suikast oldu paralarini katlamak madem doviz biriktiriyorlar yuksek fiyattan alsinlar niçin mudahale olsunki yarin ilk oylamada istikrar getiren bir hukumet kurulur bir karişiklik çikmazsa o dovizleri ne yapacaklar bir disk başkani vardi darbe oncesi dovizleri cukkalamişti ne oldu bir araştirin birakin piasayi kendi haline o yerini bulur herkese her keseye ancak hak ettiği vardir.

  • KERİM 23 Mayıs 2018 09:03

    millete karşı sorumluluğu yerine getirmeyenin görevi ihmal edenlerin sorumluluğu yok mu

  • BİZDE GÖREV TALEP EDİLMEZ TEBLİĞ EDİLİR’23 Mayıs 2018 08:57

    zaten ondan her seferinde yanılıyorsunuz.