E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBerat Albayrak’tan TSPB Genel Kurulu’nda önemli mesajlar ---

Berat Albayrak’tan TSPB Genel Kurulu’nda önemli mesajlar

Berat Albayrak’tan TSPB Genel Kurulu’nda önemli mesajlar
11 Aralık 2018 - 17:15 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul’da düzenlenen TSPB Genel Kurulu’na katıldı. Albayrak, “VDMK ihracı gibi işlemlerin yaygınlaştırılacak” dedi.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin  Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda düzenlenen 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Birlik üyelerinin katılımıyla yapıldı. Albayrak, “Türkiye’de futboldan sonra en çok ekonomi konuşuluyor” dedi.

HEDEF SERMAYE PİYASALARINI GELİŞTİRMEK

Genel Kurul’un açılış konuşmasında yeni döneme dikkat çeken TSPB Başkanı Erhan Topaç, “Sermaye Piyasalarının pasta içindeki payını büyüteceğimiz bir dönem olacak” dedi. Topaç, Sermaye Piyasalarını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

410 MİLYON LİRALIK MENKUL KIYMET İHRACI

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ise sermaye piyasalarına yönelik mesajlar içeren konuşmasında 410 milyon liralık menkul kıymet ihracına izin verdiklerinin altını çizdi.

FUTBOLDAN SONRA EKONOMİ

TSPB Olağanüstü Genel Kurulu’nun önemli konuğu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da açılış konuşmasında, “Kusura bakmayın, Sermaye Piyasası dediğimizde sadece BİST geliyorsa bir yerlerde eksiklik vardır” dedi. Türkiye’de futboldan sonra en çok ekonominin konuşulduğunu söyleyen Bakan Albayrak, “Finansal hizmetlerin düzenlenmesi, denetlenmesi ve  derinleştirilmesi önümüzdeki dönemin öncelikleri olacaktır” şeklinde konuştu. Albayrak, VDMK ihracı gibi işlemlerin yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Konut kredilerindeki batık oranının yüzde 1'in altında olduğunu belirten Albayrak, “Şirketlerin bankacılık sektörüne bağımlılığını azaltmamız lazım” dedi. Bakan, Emlak Bankası'na da yer verdiği konuşmasında şu konulara da değindi:

“Ülkemizde hem SPK'nın hem birliğimizin önemli çalışmaları var. Vergi politikalarında da sadeleştirmesi sürecine başladık. Kurumsal yatırımcı tabanının genişletilmesi, sorunların çözülmesi, sermaye piyasası araçlarının diğer araçlarla eşit muameleye tutulması gibi geniş birçok konu için çalışıyoruz. 

Reel ekonominin temel dinamikleriyle büyüyen ekonomilerde destekleyici bir tablo ortaya koymak lazım. Kitle fonlaması ve Fintech'ler yakından takip ettiğimiz konulardan. 

Türkiye Emlak Bankası’nda yeniden yapılandırma sürecine başladı. Ülke genelinde Emlak Bankası ile ilgili süreç yıl sonuna ya da ilk komisyonda çıkacak.  

Zaman zaman çok sorunlar yaşadığı özellikle yurtdışına bağımlı olduğu sigortacılık sektöründeki teminat sorunlarına daha etkin bulunmak üzere Kamu Sermaye şirketini devreye alıyoruz. Bu da komisyondan geçti. Yıl sonu gelmeden Meclis'ten geçirip hayata geçireceğiz. 

Devlet destekli alacak sigortası sisteminde KOBİ'ler için bir devre hayata geçiriyoruz. KOBİ'lerin alacaklarını temin edememesi durumunda, havuz tarafından temin edilecek bir sistem. Devreye alacağımız bir sistem olacak. 2019 başında bunu da devreye alacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)