E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Türkiye önemli büyüme rakamı yakaladı---

Albayrak: Türkiye önemli büyüme rakamı yakaladı

Albayrak: Türkiye önemli büyüme rakamı yakaladı
11 Aralık 2018 - 13:09 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "3,5 ay öncesinden bugüne verimli görüşmelerimiz oldu, ticari partnerimiz AB ile işbirliğimizi güçlendirerek önemli adımlarla daha ileri noktaya taşımaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, reform eylem grubu toplantısı ardından açıklama yaptı.

Albayrak şunları söyledi:

"Tarihi kur saldırısına, küresel ve finansal piyasalardaki sıkıntılı iklime rağmen 3.çeyrekte önemli bir büyüme rakamı yakaladık. Yapıcı ve pozitif adımlarımızı kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz.  AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konusunu yoğun diplomasiyi yürütmeye devam ediyoruz. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi çok önemlidir. Türkiye-AB sadece Gümrük Birliği'nin güncellenmesi değil işbirliklerinin gelişmesi ile de ekonomik anlamda kaldıraç görevi görecektir. 2,77 milyar dolarlık cari fazla ile tüm zamanların rekorunu kırarak bu sürecin attığımız adımlarla ne kadar sağlam bir şekilde ilerlediğmiz görülüyor. Öncü rakamlara bakıldığında dengelenme sürecinin pozitif şekilde gelişmesinin Kasım ve Aralık aylarında da çok daha güçlü neticelere işaret ettiğini görüyoruz. Bugün dünden, yarın da bugünden daha iyi olacak. cari denge gelişmelerinin öncü göstergeleri olumlu sonuçları ortaya koyuyor. Yıl sonunda cari denge 30 milyar doların altına iner. 2019 bütçesinin en önemli maddesi tasarruf bütçesi ve verimlilik bütçesidir. 2018 sonu itibarıyla ortaya koyduğumuz enflasyon, cari denge, büyüme noktasında baktığımızda 2018 sonu itibarıyla koyduğumuz yep hedeflerinden çok daha pozitif neticeler ortaya koyacağız." 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5311 Aralık 2018 16:48

    borsada görülüyor zaten muntazam bie çöküş...finansal güçler inanmıyor borsada yansıyan ne  ise doğrudur.oda çöküşe devam diyor..buda herhalde enflasyon rakamları gibi .**borsayı izleyin yeter .çöküşşş

  • vatandaş11 Aralık 2018 16:33

    rakamlar tam tersini söylüyor. ithalat düştüğü için cari fazla veriyoruz. ithalat ise üretim azaldığı için düşüyor.

  • ResuL11 Aralık 2018 15:18

    yav he diyin he ,milletin anası aglıyor bunuda soyleseniz:(

  • Lale11 Aralık 2018 14:00

    Cari açık düşük olsaydı hicbiri olmazdı. Lüks araç ithalini onlemelisiniz.