E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Ekim'de tüm zamanların rekoru kırılabilir---

Albayrak: Ekim'de tüm zamanların rekoru kırılabilir

Albayrak: Ekim'de tüm zamanların rekoru kırılabilir
20 Kasım 2018 - 11:17 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Ağustos ve Eylül'de doğrudan para birimimizi ve ekonomik istikrarımızı hedef aldılar. Türkiye'nin ortaya koyduğu irade girişimlerin başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep oldu." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 22. Uluslararası İş Forumu'ndan konuştu.

Albayrak şunları söyledi:

"630,5 milyar tl'lik vergi geliri beklentilerimiz devam ediyor. Maliye politikalarımızda bütçe disiplininden taviz vermeden sıkı duruşumuzu devam ettiriyoruz. Ekim ayında cari fazla vereceğimizi ifade ettik, Ağustos ve Eylül iyi geldi, şimdi Ekim'de tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakam çıkabilir. Temel alanlarımızın birincisi reel sektör ve bankacılık sektörümüzün güçlendirilmesi, ikincisi bütçe disiplini. 3 aylık sert kur ataklarının ardından politikalarımızın başında enflasyonla mücadeleyi koyduk. (Gıda enflasyonu) Stratejik bir yol haritası hazırlıyoruz, artık orta ve uzun vadeli stratejileri hayata geçiriyoruz. Tarımda erken uyarı sistemini devreye alacağız. Olası dalgalanmalara karşı gerekli tedbirleri anında devreye alacağız. Hal yasasını da en iyi şekilde uygulamaya sokacağız."

KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜYOR

"Rekabet koşullarını optimize edecek, sağlıklı piyasa koşulları ve piyasa oluşumunu destekleyeceğiz. Yapısal adımları atarken fırsatçı-stokçularla mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz. Fırsatçılığa ve stokçuluğa asla izin vermeyeceğiz, aktif denetimler artacak. Özellikle kasım ve aralık ayında ciddi bir iyileşme yakalayarak enflasyon hedeflerimize çok yakın bir netice yakalayacağımızı düşünüyoruz. Enflasyonda özellikle kasım ayı içinde netice alacağımız görülüyor. Kurdaki şokları ve belirsizliği geride bıraktık. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Polatlı'da 200 bin ton soğanın fiyatlar yükselir diye stoklandığı tespit edildi. Bütçe dengesi hedeflerimiz planlanan şekilde devam ediyor. Fiyatlamalar ve maliyetler belirsizliğin ortadan kalkmasıyla daha da düşecek. Kredi faizleri de yüzde 25'lerin altına inmeye başladı, Aralık'ta daha da düşecek. Reel sektörle güçlü bir işbirliği ile yürüttüğümüz bu mücadelede reel sektör süreçten güçlü olarak çıkacak. güçlü duruş ile yola devam ediyoruz."

TÜRKİYE BÖLGEDEKİ EN GÜVENLİ ÜLKE

"Türkiye güvenli yatırım iklimini güçlendirecek ve yoluna emin adımlarla devam edecektir. Ticaret hacmini artırarak, işbirliğini güçlendirerek ve 'kazan-kazan' prensibi ile politikalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ile ticaret yapan, işbirliği yapan tüm sermeyedarlar hükümetimizin desteği ve güvencesi altındadır. Üretim ve ihracatta yavaşlama yok. Türkiye, bölgedeki küresel rekabette en önemli, en güçlü ve en güvenilir ülke. Adaletli ve gerçekçi bir 'kazan-kazan' ile işbirliğine hazırız. Suriye, Orta Doğu'da yaşananlar ortada, Türkiye, sahip olduğu en büyük güç olan Erdoğan'ın siyasi önderliği ile bölgede umut, istikrar kapısı olmaya güçlenerek devam ediyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • atakan20 Kasım 2018 23:33

    Damat bakın burası çok önemli  Dolar ve Euro yükselirse elbette ihracat artar ithalat düşer. Bunu bilmek için prof. olmaya gerek yok. Buna bağlı olarak bakın burası çok önemli cari açıkta düşecek elbette.

  • serkan20 Kasım 2018 23:24

    ekonmik kriz varken nasil ithal olsun kactane konkort var tabiki cari fazla olucak

  • vatandaş20 Kasım 2018 22:23

    eskiden aysonunu nasıl getirecez diyoduk şimdi haftasonunu nasıl getirecez diyoruz.gerçekten rekor kırdınız böyle rekorlara devam edersek halimiz içler acısı olacak....

  • Tabi ya20 Kasım 2018 20:21

    Ucuyiruz zaten ucuyoruz , bize bu kadar hiz yeter damat biraz yavas

  • VATANDAŞ20 Kasım 2018 18:57

    Sayın bakanım domateste rekor kırıyor 12 lira emekli bir dilim domatese muhtaç bu konuda da bir açıklamadan öte tedbir alınamaz mı bizim için acil olan bu

  • Mehmet Tosun20 Kasım 2018 18:11

    Bakalim simdi surasi cokk onemli...! :( 

  • Mülayim20 Kasım 2018 18:00

    Aynen damat

  • Merkez bankası borç verme faiz oranı %2520 Kasım 2018 15:09

    MB Yüzde 22,5 ile alıyor yüzde 25 ile veriyor.Bu durumda ne mevduat ne de kredi faizleri bunun altına gelebilir.10 yıllık tahvil gösterge olamaz.Piyasa kısa vadeli faiz oranları ile dönüyor.

  • ...20 Kasım 2018 14:37

    altını çizerekmi sölemiş :D

  • Hurdacı 20 Kasım 2018 14:30

    Mevduat faizleri % 24-25 de kredi faizleri nasıl 25 olur. 

  • evet20 Kasım 2018 12:39

    Bu kadar saldırıdan sonra evet, iyi rakamlar gelecek. Doları tutanların ellerinde patlasın. Ekonomiden saldırı kalkınca kur geri geldi, daha da iyi olacak, istemeyenler çok olsa da.

  • yatırımcı21 Kasım 2018 09:13

    yine a haber dinlemede dozunu fazla kaçırmış bir yorumcu daha.

  • Haha20 Kasım 2018 20:23

    Saldiri ni kalkti acaba onuda bi diyyedin ,dis gucler pisman mi oldu

  • Musa20 Kasım 2018 12:09

    dolar euro yine tavan borsa ekside

  • HANDAN20 Kasım 2018 11:58

    TÜM ZAMANLARIN REKORU EKSİ İLE KIRILDI ZATEN. BU KADAR BERBAT YÖNETİLEMEZ 

  • vatandaş20 Kasım 2018 11:43

    Sonuç piyasa %50 zamlandı. Üretici ve tüketici kaybetti. Kur düşmesine rağmen fiyatlarda oynama yok. Sonuç yüksek enflasyon ve ithalata dayalı bir ekonomi bu mu başarı. Kime satıyorsun bu lafları. Derler ya Külahıma anlat. Biz gördüğümüze inanirız. Tavsiyemizde böyle artistik konuşmalar yapacağınıza bir işe yarayın. Vatandaş görsün. Bırakın varsa bir takdir Halk yapsın. İşiniz gücünüz hep Algı.