E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: 1 milyon konut satıldı---

Albayrak: 1 milyon konut satıldı

Albayrak: 1 milyon konut satıldı
17 Kasım 2018 - 11:26 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yılın ilk 9 ayında 1 milyon konut satışının yapıldığını kaydetti

Bakan Albayrak, Twitter hesabında yaptığı açıklamada "GYODER tarafından yapılan çalışma, konut sektörünün ilk 9 ayda yaptığı 1 milyon konut satışı ile 2017 yılındakine yakın bir performans sergilediğini ortaya koyuyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İmar Barışı'nda beklentilerden 4 milyar lira fazla gelir elde edileceğini söyledi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından dün akşam yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomi politikaları açısından pozitif bir haftayı tamamladığını kaydetti.

10 MİLYAR TL'Yİ BULACAK

Albayrak "Bütçe gelirlerimiz, Yeni Ekonomi Programı (YEP) beklentilerimizden de iyi seyrediyor. 630,5 milyar lira olarak öngörülen vergi gelirlerimize ilişkin gerçekleşme beklentimiz aynı şekilde sürüyor. 119,1 milyar liralık vergi dışı gelir hedefinin de bir miktar üzerine çıkacağız. Bedelli askerlikte 9 milyar liralık beklentimizin 500 milyon lira, imar barışında 6 milyar liralık beklentimizin 4 milyar lira üzerinde gerçekleşme olacağını tahmin ediyoruz".

BAŞVURULAR 8 HAZİRAN'DA BAŞLAMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen "imar barışı" düzenlemesine başvurular 8 Haziran'da başlamıştı. Düzenleme kapsamında, başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatılmıştı. İmar barışından faydalanan kişi sayısı ise 8 milyon 600 bini aşmış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ....17 Kasım 2018 20:04

    millete 1 milyona bina yapacağına, bunlara teşvik ve faiz avantajı vereceğinize.. fabrika açanlara verin teşvik. ne saçma planlama bu ? ... mutayit 800 bin basıyor... evi 1 milyona satıyo normal vatandaşımız alıyor... para binaya gomuluyor. evi yaptırtıp, tıkanınca mutayite kıyak yapılıyor yasalarla kdv felan faiz... alan kişi tıkanınca destek, kdv indirim faiz li destek yapılıyor. tıkanma oluyor elbet. ama tıkanma çözulsede bu bına kıme ne fayda sağlıyor? yaptırt fabrika, üretim tesini. bu kriz ortamında ev satılsa nolur? satılmasa nolur ?

  • kazım17 Kasım 2018 12:51

    nüfus artmıyor ev inşaat sayısı durmuyor. ne ayaksınız siz fabrika açın çalışalım.

  • erol g.17 Kasım 2018 12:05

    Düşük gelirlilerin de satın alabileceği/kiralayabileceği konutlar üretilmeli Toki yeterli sayıda konut üretmediğinden Belediyeler düşük gelirlilere kiralamak için sosyal konutlar üretmelidir