E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiALGYO: Al önerisi yukarı çekiyor---

ALGYO: Al önerisi yukarı çekiyor

ALGYO: Al önerisi yukarı çekiyor
18 Nisan 2016 - 11:21 borsagundem.com

TEB Yatırım, Alarko GYO için 60 TL hedef fiyat ile 'Al' önerisi hisseyi en çok yükselenler listesine taşıdı

15/04/2016 tarihinde TEB Yatırım tarafından AL tavsiyesi verilen Alarko GYO , 30.50 TL seviyesinden  gelen alımlarla 2 günde 42.38 TL’yi gördü. TEB Yatırım’ın şirket için verdiği hedef fiyat  60 TL ...

TEB Yatırım'ın şirket ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

 *Alarko GYO’nun yüksek döviz cinsi nakit ve finansal varlığı (79 mln USD ve 6,7 mln EUR) ile borçsuz güçlü bilançosu, portföyündeki Hillside tatil köyü ve dükkanlardan düzenli kira gelirleri (yılda yaklaşık 7 mln USD) ve portföyünde proje geliştirilebilecek arsaları bulunmakta. 251 mln TL tutarında nakit ve finansal varlıkları hariç tutarsak şirketin gayrimenkulleri %79 oranında oldukça yüksek iskontoyla hisse fiyatına yansımakta (GYO’larda ortalama gayrimenkul iskontosu %28). Defter değerinin yarısı seviyesinde değerle işlem gören ALGYO yatırım için cazip seviyelerde bulunuyor (GYO’lar ortalama 0,8 defter değeri ile işlem görüyor).

*636 mln TL net aktif değerine göre yaptığımız hesaplamada ALGYO hisseleri için 60 TL hedef fiyat hesaplıyoruz. Buna göre %91 oranında getiri potansiyeli taşıyan ALGYO için temel önerimiz “AL”. Kurlardaki (özellikle USD/TL) hareketler şirketin finansal sonuçlarını etkilemekte. Alarko GYO’nun toplam portföyünün %67’si döviz cinsi nakdi varlıklar ile döviz cinsi kira getirisi olan varlıklardan oluşmakta ve kira gelirlerinin %75’i dövize endekslidir. Şirketin yıllık kira gelirinin gayrimenkullerinin değerine oranı (kira verimi) %8,3 seviyesinde.

 * USD’nin TL karşısında güçlenmesinin de etkisiyle şirketin gayrimenkul portföyünün TL cinsinden değeri son iki yılda %36 arttı. Şirket en önemli gayrimenkulü Hillside Beach Club’dan her yıl düzenli yaklaşık 5 mln USD kira geliri elde etmekte. Şirketin otel, rezidans ve dükkanlardan oluşan karma proje geliştirmek istediği, ancak imar değişikliği beklentisiyle uzun yıllar proje gerçekleştirmediği Maslak arazisinin, bölgede kalan son yapılaşmamış alanlardan bir tanesi olması nedeniyle değer artış potansiyeli yüksek. Şirketin Maslak arazisindeki imar sorununun çözülmesi ve mevcut arsalarında yeni proje geliştirmesi hisse için olumlu katalizör olabilir. Aynı bölgedeki 1453 Maslak Projesinin arsa bedeline göre şirketin Maslak arsasının değerinin mevcut ekspertiz değerinin üç katını aşarak 171 mln TL’ye ulaşabileceğini hesaplıyoruz, bu da hisse başına net aktif değerini 71 TL’ye ve gayrimenkul iskontosunu %84’e yükseltir.

 *Az da olsa düzenli nakit temettü dağıtan Alarko GYO’nun bilançosuna göre temettü potansiyeli yüksek. 31.05.2016’da hisse başına 0,63 TL nakit temettü (%2 temettü verimi) dağıtacak şirketin bilançosunda hisse başına 48,5 TL birikmiş kar bulunuyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 44,92
En Yüksek: 44,86
En Düşük: 43,16
Değişim 0,27 %
FK: 2,24
PD / DD: 0,27
İşlem Hacmi 51.782.383
Toplam Adet: 1.173.317
Ağırlıklı Ort.: 44,06
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)