E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım’dan VESTL için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım’dan VESTL için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım’dan VESTL için kısa vadeli AL önerisi
12 Ocak 2018 - 09:50 borsagundem.com

Alan Yatırım, Vestel için analizde bulundu

Beklenen süper yatırım teşvikleri, 2018 Dünya Kupası ve Euro’daki güçlenme, hisse için pozitif…

· Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “süper teşvik” kapsamında desteklenen toplam yatırım tutarının 80 milyar TL (yaklaşık 20 milyar USD)’yi bulacağını, bu kapsamda 14 projenin yer aldığını ve yatırımların ağırlıklı olarak metalurji, enerji, sağlık, petro-kimya sektörlerinde olduğunu belirtti. Vestel Elektronik şirketinin ana ortağı olan Zorlu Holding’in Manisa’da Meta Nikel Kobalt A.Ş. ünvanlı şirketi bulunmakta olup elektrikli otomobil ve teknoloji ürünleri bataryalarında kullanılan nikel ve kobalt elementlerini işlemektedir. Tesisin 2023 yılında tamamlanması ve 860 milyon USD yatırım harcaması yapılması beklenmektedir. Biz, Vestel’in elektrikli otomobil ve pil teknolojisi konusundaki potansiyel yatırımlarının destek kapsamına alınacağını düşünmekteyiz.

· Haziran 2018 Dünya Kupası’nın başlayacak olmasına bağlı olarak Vestel Grubu televizyon satışlarında %15 - %20 arasında artış beklemektedir. Son 3 turnuvayı incelediğimizde, turnuvalar başlamadan 6 ay önce bu beklentilerin satın alınmaya başladığını ve buna bağlı olarak turnuvaların başlamasına kadar VESTL hisselerinin ortalama %37 kazandırdığını görmekteyiz. Biz, bu beklentilerin satın alınmaya devam edilmesi eşliğinde VESTL hisselerinin güçlü performansını sürdüreceğini düşünmekteyiz.

· 2018 yılında Avrupa Merkez Bankası’nın global artan enflasyonist baskılar nedeniyle parasal gevşemeden çıkarak politika olarak FED’e yaklaşmasını ve paralelinde Euro/Dolar paritesinde yükseliş öngörmekteyiz. İhracatçı konumunda bulunan Vestel’in de güçlü Euro’dan faydalanarak karlılığını artıracağını bekliyoruz.

Tablo 1: Önemli Futbol Organizasyonları Öncesinde VESTL Hissesinin Performansı

Tablo 2: VESTL’in ARCLK Hisselerine Göre FD/FAVÖK Çarpanı Bazında İskontosu

Zarar Kes : 8,80 TL Son Fiyat : 9,45 TL Hedef Fiyat : 10,76 TL

Detaylı bilgi ve rapor için [email protected]

Uğur BOZKURT
Araştırma Uzman Yardımcısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,50
En Yüksek: 90,45
En Düşük: 83,20
Değişim 1,76 %
FK: 79,05
PD / DD: 2,09
İşlem Hacmi 1.113.676.540
Toplam Adet: 12.645.879
Ağırlıklı Ort.: 88,06
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)