E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım'dan BIMAS için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım'dan BIMAS için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım'dan BIMAS için kısa vadeli AL önerisi
21 Kasım 2017 - 12:27 borsagundem.com

Alan Yatırım, BİM için analizde bulundu

Yüksek faiz ve yüksek enflasyon ortamında hissedeki geri çekilme alım fırsatı…

· Geçtiğimiz ay, şirketin yüksek faiz/yüksek enflasyon ortamından faydalanacağı öngörümüze dayanarak BIMAS hisseleri için kısa vadeli AL önerisi vermiştik. Önerimizi 9 iş günü sonrasında %8 getiri ile kapattık. Önerimizi 82,00 TL hisse fiyatından kapattıktan sonra BIMAS hisseleri %8,5 düşüşle 75,00 TL seviyelerine geriledi. Öneri verdiğimiz tarihten sonra 2 yıllık tahvil faizleri 158 baz puan artış gösterdi, TL döviz kurları karşısında yaklaşık %6 değer kaybetti, Ekim ayı enflasyonu ise yükseliş trendini koruyarak %11,9 olarak gerçekleşti. Bu paralelde, mevcut ortamın devam etmesi ile birlikte hissedeki geri çekilmenin alım fırsatı olacağını düşünüyoruz.

· Şirket 2017 yılının 9 aylık döneminde, yüksek gıda enflasyonu, sepet hacmi ve müşteri trafiğindeki büyüme eşliğinde, yıllık bazda %22 artışla 18,2 milyar TL satış geliri elde etti. FAVÖK ise, hem cirodaki büyüme hem de FAVÖK marjındaki artış paralelinde %32 artışla 972 milyon TL oldu ve analist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

· Şirket 2017 yılı ilk 9 aylık dönem sonu itibariyle yurtiçinde 6,037 mağaza ile faaliyet gösterirken, yurtdışında toplam 635 mağaza (Fas’ta 374 adet, Mısır’da 261 adet) ile faaliyet göstermektedir. Ek olarak, şirket İran pazarına girip yurtdışı gelirini artırmayı hedeflemektedir. Şirket, söz konusu yatırım hakkında çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Şirketin mevcut durumda İran riski bulunmamakla beraber, jeopolitik tansiyonun yüksek olması sebebiyle yatırımın uzun vadede gerçekleşebileceğini düşünmekteyiz.

Zarar Kes 72,15 Son Fiyat 74,90 Hedef Fiyat 80,40

Detaylı bilgi ve rapor için [email protected] 

Uğur Bozkurt – Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)