E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım’dan Arçelik için kısa vadeli al önerisi---

Alan Yatırım’dan Arçelik için kısa vadeli al önerisi

Alan Yatırım’dan Arçelik için kısa vadeli al önerisi
18 Eylül 2017 - 10:09 borsagundem.com

Alan Yatırım, Arçelik hissesini analiz etti

Olumlu beklentilere rağmen son dönemde %20’ye yakın düşüş hisse için alım fırsatı…

- 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde yurtiçi beyaz eşya satışları, çeyreklik bazda %11, yıllık bazda ise %20 artış gösterdi. En son açıklanan veri ile birlikte de yurt içi beyaz eşya satışlarının üçüncü çeyrek döneme de hızlı girdiğini görüyoruz. Temmuz ayında yurtiçi satışlar baz etkisiyle birlikte yıllık bazda %25 arttı. Ek olarak, şunu belirtmek gerekir ki hisse, her açıklanan veri sonrasında pozitif tepki verdiğini gözlemlemekteyiz. Biz, bu hafta içerisinde açıklanmasını beklediğimiz veri ile birlikte Ağustos ayında da beyaz eşya satışlarındaki büyümenin devam edeceğini ve ARCLK hisselerinin bundan pozitif etkileneceğini düşünmekteyiz.
- 2017 yılı ikinci çeyrek dönem itibariyle şirketin konsolide satışlarının %59’unu yurtdışı satışlar oluşturmaktadır. Şirket için olumlu gelişme, şirket konsolide satışlarının %40’ını oluşturan İspanya, İtalya, Rusya ve Romanya’da güçlü talep devam etmekte. Buna bağlı olarak, Euro bölgesinde alım gücü ve tüketici güvenin artmasıyla Euro’nun Dolar karşısında güçlenmesi, söz konusu bölgedeki güçlü talep ile birlikte şirkete pozitif yansıyacaktır.
- ARCLK hisseleri, son dönemde BIST 100 Endeksi’ne relatif olarak kötü performans göstermesine karşın, global beyaz eşya şirketleri ile karşılaştırıldığında FAVÖK büyümesi ve Firma Değeri/FAVÖK çarpanları açısından pahalı olmadığını görmekteyiz. Bu nedenle, şirket hisselerinin fazla cezalandırıldığını ve bundan sonra daha iyi performans göstereceğini düşünmekteyiz.

Zarar Kes : 22,26 TL Son Fiyat : 23,30 TL Hedef Fiyat : 24,32 TL

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)