E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAlan Yatırım’dan AKBNK için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım’dan AKBNK için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım’dan AKBNK için kısa vadeli AL önerisi
04 Aralık 2017 - 14:13 borsagundem.com

Alan Yatırım Akbank için tavsiyede bulundu

Yıllık enflasyondaki yükselişin Aralık – Ocak döneminde durması beklentimiz paralelinde AKBNK hisseleri için olumlu düşünmekteyiz…

· Bugün açıklanan enflasyon verileri ile birlikte TÜFE, ÜFE ve Çekirdek TÜFE yıllık bazda son 1 yıllık en yüksek seviyeye ulaştı. (TÜFE %12,98, ÜFE %17,30 ve Çekirdek TÜFE %12,08) TÜFE’deki hızlı artışa karşın ÜFE ve Çekirdek TÜFE’de artış hızının yavaşladığını görmekteyiz. 2016 Aralık ve 2017 Ocak dönemlerindeki yüksek enflasyon verilerine karşın 2017 Aralık ve 2018 Ocak verileri ile birlikte yıllık enflasyondaki yükselişin duraklayarak yataya girmesini beklemekteyiz. Dolayısıyla bu durum, kur ve tahvil faizleri üzerindeki enflasyon kaynaklı baskının azalmasını sağlayacaktır.

· FED’in 13 Aralık tarihindeki toplantısında faizleri %1,25’ten %1,50 seviyesine artırım olasılıkları %98 olarak fiyatlanırken, 14 Aralık’taki TCMB toplantısındaki faiz artırım beklentileri döviz kurları ve tahvil faizleri üzerindeki baskıyı azaltmasını ve bankacılık hisselerindeki yükselişi desteklemesini beklemekteyiz.

· Bankacılık sektörü net karı Ekim ayında, geçen aya göre %2 artış ile 4,0 milyar TL olarak açıklandı. Açıklanan net kar rakamı, 9 aylık dönem ortalama net kar rakamına paralel olarak gerçekleşti. Sektörde %21 seviyelerine gerileyen kar büyümesi ise, kredi ve bankacılık hizmet gelirlerindeki büyüme ile birlikte %25’e yükseldi.

· BIST Bankacılık Endeksi, Gelişen Ülkeler Bankacılık Endeksi’ne göre %45 iskontolu işlem görmekte olup, tarihsel iskonto oranı olan %19’un oldukça üzerindedir. Bankacılık hisselerinin, sağlam mali yapıları ile birlikte bu kadar yüksek iskontolu işlem görmeyi hak etmediğini ve son dönemde kötü performans gösteren AKBNK hisselerinin, yüksek iskontodan faydalanacağını düşünüyoruz.

Zarar Kes 8,74 Son Fiyat 8,92 Hedef Fiyat 9,33

Detaylı bilgi ve rapor için [email protected]

Uğur Bozkurt – Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)