E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkyürek perakendeden kopamadı---

Akyürek perakendeden kopamadı

Akyürek perakendeden kopamadı
05 Ekim 2015 - 13:11 borsagundem.com

Serdal Akyürek, “Süpermarket perakendeciliği sektöründen tamamen çıkmış olacağız" demişti ama BTS marketler geliyor

Perakende sektöründeki büyük satışlardan biri bu yılbaşında İsmar'da yaşandı. İsmar'ın 26 mağazasını CarreforSA satın aldı. İsmar'ın sahibi Akyürek Holding'te 19 şube kaldı. Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, bu satış sonrasında şu açıklamayı yapmıştı: "Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda, 1.7 milyar TL konsolide ciromuzun içerisinde yüzde 10 seviyesinde paya sahip olan süpermarket perakendeciliği sektöründen kademeli olarak çıkarak, ana iş kolumuz olan pazarlama ve dağıtım alanında büyümeye odaklandık. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda pazarlama ve dağıtım sektörüne yaptığımız yatırımlar devam edecektir. Kalan mağazalarımızın da devri ile süpermarket perakendeciliği sektöründen tamamen çıkmış olacağız."

Bu açıklamanın üzerinde henüz bir yıl geçmedi. Akyürek tarafında tekrar hareketlilik gözleniyor. Eldeki 19 mağaza BTS Tasarruf Markete dönüştürülmeye başlandı. Akyürek BTS Toptan ve Ekstra Depo ile toptan satış mağazacılığında da faaliyet gösteriyor. Para Dergisi’nin haberine göre Akyürek Holding, BTS Tasarruf Marketleri ile discount marketçiliğe giriyor. Hatta bu alanda iddialı hedefler belirlenmiş. Birkaç yıl içinde İsmar'dan daha fazla şubeye ulaşması hedefleniyormuş. Dağıtım kanallarında ve toptan market sektöründe güçlü olan Akyürek Holding bu atılımıyla perakendecilikten kopamamış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)